Heracles Almelo heeft afgelopen maandag vanuit het project Sport en Speel Goed gezinnen in Almelo verrast met een groot kerstpakket vol speelgoed. Vrienden en familieleden hadden de gezinnen opgegeven omdat de gezinnen (om uiteenlopende redenen) een extraatje verdienen rondom de feestdagen. Heracles Almelo leverde ook een kerstpakket af bij een locatie van de Twentse Zorgcentra en op de kinderafdeling van het ZGT.

De kerstactie is mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen Heracles Almelo, Speelgoedbank Twente en maatschappelijk partner SolarEnergyWorks. Deze drie partijen hebben met het project Sport en Speel Goed de handen ineengeslagen om kinderarmoede in de regio Twente tegen te gaan. Gemiddeld leeft 1 op de 13 kinderen in Nederland onder de armoedegrens (bron: CBS). In de regio Twente gaat het dan over ruim negenduizend kinderen.

Joep Hiddink, Maatschappelijk Heracles Almelo: “Met het project Sport & Speel Goed hopen we een mobiele speelgoedwinkel te realiseren die het speelgoed naar de kinderen toe brengt. Negenduizend kinderen is een bizar hoog aantal. Daar kunnen en moeten we onze ogen niet voor sluiten. Samen met de Speelgoedbank Twente en SolarEnergyWorks hopen we al deze kinderen te bereiken. Wij vinden dat elk kind moet kunnen sporten en spelen, ongeacht de financiële situatie. Bij ons staat geen kind buitenspel.”

Bijdragen?

Heracles Almelo, Speelgoedbank Twente en SolarEnergyWorks zijn nog op zoek naar donaties/giften of zelfs partijen die aan willen haken bij het prachtige en essentiële project Sport en Speel Goed. Bent of kent u iemand die een bijdrage wil leveren? U kunt contact opnemen via foundation@heracles.nl.

Kijk voor meer informatie over dit project op heracles.nl/sportenspeelgoed

Foto’s: nesimages.nl