Heracles Almelo heeft het jaar 2021 afgesloten met een gelijkspel tegen SC Cambuur. Michael Breij zette de gasten na de rust op voorsprong. Orestis Kiomourtzoglou scoorde het Almelose doelpunt.

De beginfase verliep zonder al te veel hoogtepunten. Kaj Sierhuis zorgde voor het enige wapenfeit door in de achtste minuut van buiten de zestien over het doel te mikken. SC Cambuur werd in de 24ste minuut voor het eerst gevaarlijk. Roberts Uldrikis kon inkoppen maar Janis Blaswich ranselde de bal knap uit het doel.

Het tweede deel van de eerste helft was qua kansen een stuk leuker. Bilal Basaçikoglu probeerde het in de 29ste minuut met een schot maar Sonny Stevens stond op het goede plek. Lucas Schoofs kopte in de 32ste minuut van dichtbij naast en een minuut later had Kaj Sierhuis moeten scoren. De inzet van de spits werd door Sonny Stevens gekeerd.

Heracles Almelo ontsnapte in de 39ste minuut nog aan een achterstand toen Luca de la Torre een kopbal van Roberts Uldrikis van de lijn haalde. De laatste mogelijkheid voor de rust was voor Lucas Schoofs. Zijn kopbal in de 42ste minuut ging net over het doel.

Het eerste wapenfeit in de tweede helft kwam van Marco Rente. Het schot in de 49ste minuut kon moeizaam worden verwerkt door Sonny Stevens. Tien minuten later kwamen de bezoekers op voorsprong. Michael Breij kon afronden na een combinatie door de Almelose defensie.

Heracles Almelo was in de 65ste minuut dichtbij de gelijkmaker. De kopbal van Kaj Sierhuis ging rakelings voorlangs. Sonny Stevens was daarna spelbreker voor een inzet van Sinan Bakis (68ste minuut) en wederom Kaj Sierhuis (73ste minuut). Heracles Almelo bleef druk op de ketel houden en in de 79ste minuut viel de 1-1. Een schot van Nikolai Laursen kon door Sonny Stevens nog worden gepareerd maar de rebound van Orestis Kiomourtzoglou had meer succes.

De slotfase was spannend. Beide ploegen gingen op zoek naar de winst maar kansen kwamen er niet meer.