Heracles Almelo speelt in de achttiende ronde een thuiswedstrijd tegen SC Cambuur. Dit duel werd slechts drie keer eerder gespeeld in de Eredivisie. De oogst is een keer winst, een keer gelijk en een keer verlies.

Beide ploegen hebben een lange historie als het gaat om wedstrijden in de Eerste Divisie. De eerste wedstrijd in de Eredivisie werd gespeeld op 9 februari 2014. SC Cambuur nam na 23 minuten een voorsprong door een treffer van Elvis Manu. De tweede helft verliep spectaculair. Mikhail Rosheuvel en Iliass Bel Hassani troffen de lat en namens de bezoekers deed Marcel Ritzmaier hetzelfde. In de slotminuut bepaalde Mike te Wierik met een kopbal de eindstand op 1-1.

SC Cambuur kwam in 2014 nog een keer op bezoek. De wedstrijd van 22 augustus leverde weinig kansen op. Heracles Almelo moest halverwege de tweede helft met tien man verder na een tweede gele kaart voor Oussama Tannane. De bezoekers speelden de numerieke meerderheid in blessuretijd uit dankzij een rake kopbal van Michiel Hemmen.

De derde editie vond plaats op 13 maart 2016. SC Cambuur bij de rust met 0-1 voor dankzij een doelpunt van Jack Byrne. Heracles Almelo zou de zaken in de tweede helft overtuigend recht zetten. Wout Weghorst scoorde in de 49ste minuut de 1-1 en Robin Gosens tekende in de 77ste minuut voor de 2-1. Het laatste doelpunt viel drie minuten in blessuretijd en werd gescoord door Iliass Bel Hassani.