Heracles Almelo heeft de uitwedstrijd tegen Feyenoord met 2-1 verloren. Luis Sinisterra scoorde twee keer namens de thuisclub. Sinan Bakis nam de Almelose treffer voor zijn rekening.

Feyenoord leek na elf minuten op voorsprong te komen via Luis Sinisterra. De VAR greep in vanwege een eerder gemaakte overtreding en Bas Nijhuis besloot het doelpunt af te keuren. Heracles Almelo sloeg daarna zelf toe. Ismail Azzaoui, die later per brancard van het veld moest met een vermoedelijk zware blessure, reageerde attent op een fout aan Rotterdamse zijde en Sinan Bakis schoof vervolgens beheerst binnen.

Heracles Almelo had de zaken in organisatorisch opzicht aardig voor elkaar maar liet een aantal mogelijkheden tot counteren onbenut. De formatie kwam in de slotfase van de eerste helft onder druk. Tyrell Malacia mikte in de 43ste minuut naast en in de tweede minuut van de blessuretijd, die acht minuten omvatte, pareerde Janis Blaswich een inzet van Bryan Linssen. In de zevende minuut ging het mis en kon Luis Sinisterra de 1-1 scoren.

De eerste kans in de tweede helft was in de 51ste minuut voor Heracles Almelo. Delano Burgzorg kwam oog in oog met Marciano na een mooie pass van Kaj Sierhuis. De aanvaller wist de bal niet voorbij de doelman te krijgen. Nauwelijks een minuut later reageerde Janis Blaswich attent op een schot van Guus Til. Alireza Jahanbakhsh probeerde het in de 54ste minuut en schoot rakelings over. De volgende kans was voor Guus Til. Janis Blaswich wist de middenvelder van scoren af te houden.

Heracles Almelo kreeg in de 65ste minuut een mogelijkheid. Sinan Bakis ging er op rechts vandoor maar wist de meegelopen Delano Burgzorg niet te bereiken. Feyenoord kwam in de zeventigste minuut op 2-1 toen Luis Sinisterra te veel vrijheid kreeg en de bal langs Janis Blaswich schoof.

De formatie van Frank Wormuth probeerde daarna het tij te keren maar het creëren van kansen ging moeizaam. Feyenoord kreeg in de 87ste minuut de kans op 3-1 toen Marcus Pedersen oog in oog kwam met Janis Blaswich. De doelman hield de invaller van scoren af. Heracles Almelo kreeg nog een kans. De kopbal van Sinan Bakis in blessuretijd ging net over.