Heracles Almelo heeft donderdagmiddag verloren van Fortuna Düsseldorf, de nummer twaalf van de 2. Bundesliga. In de Merkur Spiel-Arena in Düsseldorf eindigde het oefenduel in 2-1.

De eerste helft was voor Fortuna Düsseldorf. Thomas Pledl en Emmanuel Iyoha waren trefzeker. Eerstgenoemde joeg de bal na een voorzet vanaf links in de verre hoek tegen de touwen. Iyoha verschalkte Janis Blaswich met een rake kopbal. Tussendoor was Edgar Prib nog gevaarlijk voor het Almelose doel, maar zijn inzet raakte de lat.

Met vijf wisselingen in de ploeg begon Heracles Almelo aan de tweede helft. Daarin zorgde Kaj Sierhuis binnen een kwartier voor de aansluitingstreffer. Na een slim steekballetje van Delano Burgzorg rondde de spits koelbloedig af. Een paar minuten later kwam Sierhuis slechts een teenlengte tekort om een voorzet van Ruben Roosken te bekronen met de gelijkmaker.

Sinan Bakis, die na ruim een uur binnen de lijnen kwam als vervanger van Sierhuis, was vijf minuten voor het einde van de wedstrijd ook nog dicht bij een doelpunt. Zijn kopbal vanuit een hoekschop ging maar rakelings over.

Oud-Heraclied Kristoffer Peterson staat sinds een jaar onder contract bij Fortuna Düsseldorf. Vanwege knieklachten kwam de Zweed bij het oefenduel echter niet in actie.

Fortuna Düsseldorf – Heracles Almelo 2-1 (2-0)
19. Thomas Pledl 1-0, 32. Emmanuel Iyoha 2-0, 57. Kaj Sierhuis 2-1.

Opstelling Heracles Almelo: Janis Blaswich (46.Koen Bucker), Noah Fadiga (46.Robin Polley), Sven Sonnenberg (46.Marco Rente), Mats Knoester (65.Mateo Les), Ruben Roosken, Lucas Schoofs (46.Orestis Kiomourtzoglou), Luca de la Torre (65.Melih Ibrahimoglu), Rai Vloet (65.Elias Sierra), Ismail Azzaoui (46.Nikolai Laursen), Kaj Sierhuis (65.Sinan Bakis), Delano Burgzorg (65.Rohat Agca).

Bekijk hieronder de samenvatting van Heracles TV.