Zijn voorselectie maakte hem ruim een week geleden al trots, nu debuteert Giacomo Quagliata definitief bij de selectie van Italië onder 21. Het is voor de Heraclied de eerste keer dat hij zijn land mag vertegenwoordigen in een jeugdelftal.

“Voor mij is dit een ongelofelijk mooi moment” vertelt Quagliata, die zondagavond naar Florence vliegt. “Ik had nooit verwacht dat ik nu al onderdeel uit zou mogen maken van de Onder 21 van Italië. Ik wil iedereen bij Heracles Almelo nogmaals bedanken voor de bijdrage aan mijn ontwikkeling, met dit als resultaat. Ik kijk uit naar de komende periode en ben klaar om nieuwe ervaringen op te doen. Ik zal ze in Italië met plezier vertellen over Heracles Almelo.” Quagliata is de enige speler in de Onder 21-selectie die buiten Italië speelt.

Italië onder 21 speelt op 12 november een kwalificatieduel in en tegen Ierland. Op 16 november wacht in Frosinone een thuiswedstrijd tegen Roemenië. Een dag later keert Quagliata terug in Almelo.

Quagliata staat sinds de winter van 2020 onder contract bij Heracles Almelo. De club nam de linksachter op 19-jarige leeftijd over van Pro Vercelli, dat uitkomt op het derde niveau in Italië. Sinds zijn debuut, nog geen jaar geleden in de uitwedstrijd tegen Ajax, miste Quagliata bijna geen wedstrijd. Hij speelde 37 officiële wedstrijden in het zwart-wit.

Mohamed Amissi opgeroepen voor Burundi

Mohamed Amissi behoort opnieuw tot de A-selectie van Burundi. Voor de buitenspelers staan twee interlands voor de deur, die beiden gespeeld worden in Turkije. Op 10 november speelt Burundi in Istanbul tegen de Comoren. Drie dagen later is in Antalya Myanmar de tegenstander.