FC Twente en Heracles Almelo veroordelen de incidenten die vrijdagavond plaatsvonden rondom de Twentse Derby.

Op de terugweg zijn supportersbussen van Heracles Almelo bekogeld. Daarbij zijn ruiten van bussen gesneuveld en hebben supporters van Heracles Almelo angstige momenten gekend. Deze ernstige gebeurtenis is niet alleen een flinke smet op de Twentse voetbalavond, maar overschrijdt alle grenzen.

FC Twente en Heracles Almelo veroordelen alle vormen van geweld en nemen afstand van diegene die hier verantwoordelijk voor zijn. De daders mogen de naam supporter of fan niet dragen en zijn er alleen maar op uit om het voetbal en clubs te beschadigen. Dat doen zij doelbewust en voorbereid. Dit is crimineel gedrag en daar moeten we keihard tegen optreden. FC Twente en betrokken partijen zullen er alles aan doen om de daders te achterhalen.

Als supporter moet je je veilig voelen in en rondom een stadion, zodat je in een fijne en prettige ambiance het voetbal kunt beleven. Het liefst met zo min mogelijk maatregelen of restricties. Het is daarom kwalijk dat in het uitvak vernielingen zijn aangericht en vanuit daar voorwerpen in de thuisvakken zijn gegooid.

De incidenten die vrijdagavond plaatsvonden zijn veroorzaakt door individuen. Dat enkelingen een voetbalavond zo kunnen verpesten is in- en intriest en dat moeten we een halt toeroepen.

FC Twente en Heracles Almelo