Heracles Almelo heeft de uitwedstrijd tegen FC Twente verloren. Mees Hilgers tekende al na vijf minuten voor de enige treffer.

De formatie van Frank Wormuth had het moeilijk in de beginfase en in de vijfde minuut kwam de thuisclub op voorsprong toen Mees Hilgers bij de tweede paal een rebound kon intikken. FC Twente zorgde daarna nog voor het nodige gevaar via met name Dimitris Limnios. Ricky van Wolfwinkel mikte in de 36ste minuut van dichtbij huizenhoog over en vier minuten later ging een vrije trap van Michael Sadilek net naast.

Heracles Almelo kon in aanvallend opzicht weinig afdwingen maar in de blessuretijd van de eerste helft was er een teken van leven. Het schot van Rai Vloet van een meter of twintig werd door Lars Unnerstall met enige moeite gekeerd.

FC Twente tekende voor het eerste wapenfeit na de rust. Het schot van Dimitris Limnois ging in de 54ste minuut over. Nauwelijks een minuut later kreeg Rai Vloet een schietkans en de bal ging maar enkele centimeters langs de paal. Heracles Almelo nam nu meer het initiatief maar ook de thuisclub zorgde voor gevaar. Janis Blaswich had in de zeventigste minuut een mooi reflex op een inzet van Daan Rots en Delano Burgzorg testte vier minuten later Lars Unnerstall met een schot.

Sinan Bakis en Nikolai Laursen moesten de Almelose aanval in de slotfase van nieuwe impulsen voorzien. Er volgde nog een mogelijkheid. Het schot van Giacomo Quagliata in de negentigste minuut ging echter over.