Heracles Almelo heeft aan de thuiswedstrijd tegen Ajax een punt overgehouden. Beide ploegen kwamen in een onderhoudend duel niet tot scoren.

De formatie van Frank Wormuth had de zaken in organisatorisch opzicht goed voor elkaar. Ajax had veel balbezit maar uitgespeelde kansen waren er nauwelijks. Antony probeerde het in de zeventiende minuut maar Janis Blaswich tikte net naast en een minuut later mikte de rechtsbuiten over het doel.

Heracles Almelo loerde op de mogelijkheden en in de 29ste minuut kwam er een dot van een kans. Delano Burgzorg troefde zijn tegenstander af en zag zijn inzet gekeerd worden door Remko Pasveer. De aansluitende hoekschop leverde een kopbal van Mats Knoester op die net naast ging. Sebastien Haller zorgde namens Ajax nog twee keer voor gevaar. In de 34ste minuut stond Janis Blaswich goed opgesteld bij een kopbal en een minuut later mikte de spits in het zijnet.

De tweede helft liet hetzelfde beeld zien. Heracles Almelo vocht voor elke centimeter en hield de ruimtes klein waardoor de landskampioen nauwelijks mogelijkheden kreeg. Uiteraard was het loeren op de kansen aan de andere kant en in de 62ste minuut had Heracles Almelo moeten scoren. Rai Vloet zette Noah Fadiga vrij voor Remko Pasveer maar de doelman kwam als winnaar uit de strijd.

Heracles Almelo zette zijn voormalige goalie vaker aan het werk. Pasveer pareerde in de 71ste minuut een schot van Noah Fadiga en een minuut later had hij de nodige moeite met een venijnige inzet van Luca de la Torre. Ajax kreeg in de 75ste minuut bij toeval een mogelijkheid maar Janis Blaswich stond goed opgesteld bij een hakbal van Davy Klaassen.

Ismail Azzaoui verving Kaj Sierhuis en in de slotfase mocht Robin Polley debuteren. Janis Blaswich wist het punt uiteindelijk veilig te stellen. De goalie ranselde in de 85ste minuut een kopbal van Dusan Tadic uit de doelmond en in de blessuretijd pareerde hij een vrije trap van Dusan Tadic.