Giacomo Quagliata behoort tot de voorselectie van Italië onder 21. Voor de 21-jarige Heraclied is het de eerste keer dat hij in aanmerking komt voor een oproep voor het nationale jeugdteam.

“Hoewel het nog geen definitieve selectie is, ben ik al trots op dat ik dit bereikt heb”, reageert Quagliata, die nog nooit eerder uitkwam voor een Italiaans jeugdteam. “Ik had de stille hoop eens opgeroepen te worden, maar ik had eerlijk gezegd nog niet verwacht dat ik nu al in de voorselectie zou zitten. Het maakt me hartstikke blij. Ik moet mijn teamgenoten, de trainer en eigenlijk de hele club dankbaar zijn dat ze me hebben geholpen in het vizier van Italië onder 21 te komen. Natuurlijk hoop ik nu dat het tot een definitieve oproep komt. Daarvoor moet ik elke training en wedstrijd alles blijven geven en laten zien wat ik kan.”

Italië onder 21 speelt in de komende interlandperiode twee wedstrijden: een kwalificatieduel in en tegen Ierland en een vriendschappelijk thuisduel tegen Roemenië.

Op vrijdag 5 november maakt de Italiaanse bond de definitieve selectie voor de Onder 21 bekend.