Heracles Almelo heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker. In Hendrik-Ido-Ambacht werd tweede divisionist ASWH met 1-3 verslagen dankzij de goals van Rai Vloet (2x) en een eigen doelpunt van Peter Verhoeve. Luuk Admiraal scoorde voor de thuisclub.

Noah Fadiga was in de beginfase de gevaarlijkste man bij Heracles Almelo. De rechtsback mikte in de tweede minuut voorlangs en schoot in de twaalfde minuut tegen de onderkant van de lat. Heracles Almelo had daarna moeite met het creëren van kansen maar in de 33ste minuut was het raak. De assist kwam van Ismail Azzaoui. Rai Vloet rondde af met een harde knal.

Heracles Almelo begon nog goed aan de tweede helft. Rai Vloet dwong Bryan Janssen in de 47ste minuut tot een moeizame redding en enkele tellen later mikte Delano Burgzorg voorlangs. Daarna geraakte de formatie van Frank Wormuth in de problemen. ASWH deelde in de 52ste minuut een eerste speldenprik uit. De inzet van Luuk Admiraal werd door Mateo Les voor de lijn weggewerkt. Vier minuten later leidde een fout in de defensie de 1-1 in. Luuk Admiraal kwam oog in oog met Koen Bucker en faalde niet.

De thuisclub ging op zoek naar meer en Lester Pires kreeg in de 68ste minuut een goede mogelijkheid. Het schot werd door Koen Bucker net naast getikt. Pires was in de 84ste minuut opnieuw dichtbij een treffer maar de inzet belandde deze keer in het zijnet.

Heracles Almelo worstelde maar kreeg in de 87ste minuut de 1-2 in de schoot geworpen. Peter Verhoeve verlengde een voorzet in eigen doel. De resterende speelminuten waren spannend maar vier minuten in blessuretijd besliste Rai Vloet het duel.

ASWH – Heracles Almelo 1-3 (0-1)

33.Rai Vloet 0-1, 54. Luuk Admiraal 1-1, 87.Peter Verhoeve (e.d.) 1-2, 90+4.Rai Vloet 1-3.

Gele kaarten: Sinan Bakis, Gilmaro van de Werp

ASWH: Bryan Janssen, Gilmaro van de Werp (76.Clarence Bijl), Henrico Drost, Jay Brand, Levi Bouwense, Peter Verhoeve, Fabian Korporaal, Jesper van den Bosch (89. Daniël Wissel)., Yaël Eisden (89.Yarick Dorst), Lester Pires en Luuk Admiraal (76.Diego Snepvangers).

Heracles Almelo: Koen Bucker, Noah Fadiga (64.Bilal Basaçikoglu), Marco Rente, Mateo Les, Giacomo Quagliata, Lucas Schoofs (90.Orestis Kiomourtzoglou), Luca de la Torre, Rai Vloet, Ismail Azzaoui (90.Navajo Bakboord), Kaj Sierhuis (46.Sinan Bakis) en Delano Burgzorg (84.Nikolai Laursen).