Heracles Almelo speelt in de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker uit tegen ASWH. De club uit Hendrik-Ido-Ambacht speelt dit seizoen in de Tweede Divisie waar het na negen wedstrijden de voorlaatste plaats bezet met vijf punten.

ASWH, opgericht in 1929, kwam op 21 september al in actie voor de beker. In de tweede kwalificatieronde werd H.V & C.V Quick met 1-0 verslagen dankzij een doelpunt van Luuk Admiraal.

De club vierde in 2005 het algemeen landskampioenschap bij de amateurs en uit deze periode stamt ook het meest opvallende bekertoernooi. Het seizoen 2006/2007 begon in de eerste ronde met winst tegen WSV (5-1) en in de tweede ronde zorgde de club voor een verrassing door SC Cambuur na verlenging te verslaan: 4-2. Arjan Human was de man van de wedstrijd met drie doelpunten. In de derde ronde was Roda JC het eindstation. De Limburgers wonnen op eigen veld met 5-0.

Het vermelden waard is ook het bekertoernooi van 2013/2014. ASWH begon in de tweede ronde en klopte ADO’20 met 1-0. In de derde ronde werd de club gekoppeld aan Ajax. De uitwedstrijd in de Amsterdam Arena ging met 4-1 verloren. Michael van Dommelen nam de spreekwoordelijke eretreffer voor zijn rekening.

Het seizoen 2018/2019 verliep eveneens aardig. ASWH zette in de kwalificatieronden achtereenvolgens MASV (5-0) en USV Hercules (4-0) opzij. In de eerste ronde werd de club gekoppeld aan v.v. Eemdijk en ook deze werd in winst omgezet: 4-1. De tweede ronde leverde een uitwedstrijd tegen FC Utrecht op. ASWH verloor deze met 5-1. Jesper van den Bosch scoorde de eretreffer.

ASWH begon het bekertoernooi van 2019/2020 in de tweede kwalificatieronde. TEC werd met 5-1 verslagen. De eerste ronde ging vervolgens verloren in en tegen Spakenburg: 2-0. Het seizoen 2020/2021 leverde geen succes op. De club begon opnieuw in de tweede kwalificatieronde maar op 6 oktober 2020 bleek Staphorst met 5-2 te sterk.