Heracles Almelo speelt zaterdag een uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. Trainer Frank Wormuth kan niet beschikken over Kasper Lunding (herstellende van een blessure) en Adrian Szöke (ziek). Ook Noah Fadiga ontbreekt tegen PEC Zwolle. Hij is geschorst vanwege zijn vijfde gele kaart. Dit seizoen kreeg de verdediger vier keer geel, maar ook zijn gele kaart van de laatste speelronde van afgelopen seizoen telt volgens de reglementen mee.

Ismail Azzaoui en Luca de la Torre (“hij heeft nu genoeg geslapen”) keren terug bij de wedstrijdselectie. Laatstgenoemde begint tegen PEC Zwolle in de basis. Datzelfde geldt voor Navajo Bakboord, die in de provinciehoofdstad de plek van Noah Fadiga overneemt. “Door zijn kruisbandproblemen heeft Navajo twee jaar geen officiële wedstrijden gespeeld. Ik wil hem complimenteren, want hij heeft nooit opgegeven en altijd gezegd: ‘ik kom terug’. Ik kijk ernaar uit dat hij gaat spelen.”

“We moeten ons volledig focussen op PEC Zwolle”, zegt Wormuth over het duel van zaterdagavond. “Natuurlijk moet je dat tegen elke tegenstander, maar het gevaar is dat je zou kunnen zeggen dat je speelt tegen de nummer laatst. Maar zo makkelijk is voetbal niet. Daarom praat ik de hele week over focussen, focussen, focussen.”

Steun door supporters belonen

Net als afgelopen weekend in Deventer weet Heracles Almelo zich gesteund door een vol uitvak. Assistent-trainer René Kolmschot, die samen met Wormuth in Heracles TV vooruitblikt op het treffen met PEC Zwolle, is lovend over de support. “Als je de laatste tijd het uitpubliek ziet, dat is gigantisch. Zelfs als we achter staan blijven ze zingen. Dat moet een keer beloond worden, dat willen we ook graag. Chapeau voor de toeschouwers.”

PEC Zwolle – Heracles Almelo staat onder leiding van scheidsrechter Marc Nagtegaal.

23 oktober 2021 – zaterdag 20:00
MAC³PARK stadion, Zwolle
ZWO
VS
Eredivisie
HER