Heracles Almelo mocht een kijkje nemen bij HANOS Hengelo, sinds 1975 een horeca groothandel en totaalleverancier van de horeca en bedrijvenmarkt, om meer te weten te komen over de wereld van kerstpakketten en de selectie die zij aanbieden. Na een gastvrij ontvangst werden we bijgepraat door Chantal Depenbrock. Zij is als accountmanager verantwoordelijk voor de kerstafdeling van de vestiging in Hengelo. Zoals passend bij de kernwaarden van HANOS werden we voorzien van een mooi ingekleurde cappuccino en een combinatie van verschillende verse lekkernijen. Het interview kon beginnen.  

Chantal legt de link tussen HANOS en kerstpakketten uit: “HANOS biedt al ruim veertig jaar kerstpakketten aan bij veel verschillende bedrijven in een breed segment. Je zou kunnen zeggen dat HANOS en kerstpakketten inmiddels onlosmakelijk aan elkaar verbonden zijn en daar zijn we best trots op.”

Bij HANOS Hengelo kan je kerstpakketten op verschillende manieren afnemen. Chantal licht dit toe: “We hebben een prachtige kerstshowroom waar men op afspraak voor een minimale afname, kerstpakketten opmaat zelf kan samenstellen. Naast het kerstassortiment uit de kerstshowroom is het ook mogelijk om producten uit ons eigen HANOS-assortiment aan het pakket toe te voegen. Denk hierbij aan onze mooie Twentse producten! Ook hebben we een breed assortiment selectiepakketten. Deze zijn vooraf samengesteld en per stuk af te nemen.”

Chantal vervolgt: “De werkgever kan de werknemers ook zelf een kerstgeschenk laten kiezen in het online cadeau concept ‘Wereldse Keuze’. Deze website kan worden voorzien van eigen huisstijlkleuren, logo en een persoonlijke boodschap.”

Buitenom de bovengenoemde mogelijkheden biedt HANOS ook verschillende verspakketten en drankgeschenken aan. Deze zijn net als de overige mogelijkheden overzichtelijk terug te zien in de kerstbrochure en op de website.

“Het is voor HANOS belangrijk om ons elk jaar opnieuw te onderscheiden door een nieuw assortiment kerstpakketten aan te bieden. Bedrijven zijn namelijk telkens weer op zoek naar iets unieks om hun medewerkers mee te verrassen. “

Chantal Depenbrock

Met de kerst pakt HANOS altijd groots uit en daar komt veel bij kijken. Chantal neemt ons mee door het jaarlijkse traject: “De kerst is nog maar net voorbij en wij gaan in februari alweer aan de slag voor komend kerstseizoen. We bezoeken beurzen en leveranciers om weer een nieuw uniek kerstassortiment samen te stellen. Wanneer dit definitief is ingekocht krijgen we de samples in mei toegestuurd om onze showroom in te richten. Vanaf juni worden potentiële afnemers benaderd en worden de bezoeken ingepland. De gemaakte orders worden verwerkt in onze kerstcentrale in Apeldoorn. Vanaf september worden de kerstpakketten daar met man en macht zorgvuldig ingepakt en uiteindelijk bij de klant afgeleverd.”

Tot slot de vraag of ze bij HANOS na tien maanden bezig zijn met kerstpakketten zelf nog kunnen genieten van kerst. Hierop reageert Depenbrock lachend: “Hoewel het een hectische werkperiode is, kijk ik altijd enorm uit naar de kerst. Even vrij zijn en samen met mijn partner en kinderen genieten van de gezelligheid en vooral het samen zijn. Dat is immers waar de Kerst om draait.”