Heracles Almelo heeft de derby bij en tegen Go Ahead Eagles met 4-2 verloren De Almelose doelpunten werden gescoord door Rai Vloet en Marco Rente in een duel dat de thuisclub met negen man moest beëindigen.

De eerste kansen waren voor Heracles Almelo. Delano Burgzorg mikte in de zestiende minuut rakelings naast en Marco Rente kopte uit de aansluitende hoekschop voorlangs. De thuisclub zorgde na twintig minuten voor het eerste gevaar via een vrije trap van Philippe Rommens en in de 29ste minuut leidde hij met een hoekschop de 1-0 in. De kopbal van Luuk Brouwers werd nog licht getoucheerd en verdween mede daardoor in het Almelose doel.

Heracles Almelo was twee minuten later al dichtbij de gelijkmaker. Het schot van Rai Vloet werd door Warner Hahn gekeerd. Bilal Basaçikoglu volleerde in de 38ste minuut net over het doel en in de 42ste minuut werd een inzet van Delano Burgzorg door Warner Hahn gepareerd. De Deventer doelman ging ruim een minuut later in de fout. Rai Vloet pakte het cadeau dankbaar uit en schoof de bal in het verlaten doel.

De formatie van Frank Wormuth had in de tweede helft aanvankelijk het beste van het spel maar kwam in de 57ste minuut ongelukkig op achterstand. Een voorzet van Inigo Cordoba belandde via de paal en Mats Knoester in het doel. Heracles Almelo kreeg vier minuten later een nieuwe tik te verwerken toen Luuk Brouwers vanuit de draai de 3-1 kon binnen schuiven.

Heracles Almelo leek verslagen maar kwam in de 64ste minuut terug tot 3-2 dankzij een frommelgoal van Marco Rente bij de tweede paal. Weer vier minuten later kreeg de formatie een numerieke meerderheid na een rode kaart voor Giannis Botos. Sinan Bakis en Nikolai Laursen werden gebracht om de aanval van extra impulsen te voorzien Later kwamen daar nog Mohamed Amissi en Sven Sonnenberg bij. Heracles Almelo stond toen al met elf tegen negen omdat ook invaller Martens Lidberg rood had gezien.

Heracles Almelo deed vervolgens veel te weinig met deze numerieke meerderheid in een blessuretijd die liefst negen minuten omvatte. Rai Vloet probeerde het diverse keren van afstand maar de schoten misten precisie. Go Ahead Eagles kwam niet in de problemen en kon in de laatste minuut nog toeslaan via Mats Deijl.