Al jarenlang heb jij als supporter van onze club een bepalende stem in de ontwerpen van onze wedstrijdshirts. En die traditie zetten we natuurlijk voort. Vanaf nu kan jij als seizoenkaarthouder, Fankaarthouder, Herakid of lid van Team Zwart Wit je stem uitbrengen op jouw favoriete thuis- en uitshirt voor volgend seizoen. Stemmen kan tot en met maandag 18 oktober.

Omdat onze shirts van de laatste jaren in de smaak vielen, hebben we een aantal winnende ontwerpers van die tenues gevraagd om samen te werken aan nieuwe designs. Het ontwerperscollectief is tot een top vijf thuisshirts en een top vijf uitshirts gekomen. Nu ligt het in jouw handen: in welke shirts spelen we volgend seizoen?

Ga naar deze pagina om jouw stem uit te brengen. Log daarvoor in met het Heracles Account dat gekoppeld is aan jouw seizoenkaart, Fankaart, Herakids- of Team Zwart Wit-lidmaatschap.

De shirts

De vijf thuisshirts:

De vijf uitshirts:

Hoe zijn deze ontwerpers tot deze uitshirt-ontwerpen gekomen?

Bij een aantal uitshirts past een motivatie om het ontwerp toe te lichten. De ontwerpers vertellen:

Uitshirt 1: De plattegrond van ons Almelo omgeven door water en groen. Of zoals het bezongen wordt door Martin Dams: ‘Omgeven door water en groen. Ooh mooi Almelo, ik wil alles voor je doen’.

Uitshirt 2: ‘Omgeven door water en groen’, staat ook aan de basis van dit ontwerp. Dit uitshirt zet deze term op een abstracte manier centraal door de vorm van golvend water en de iconische daken van de textielfabrieken in onze stad te representeren op een groen oppervlak waar onze omgeving zo bekend om staat.

Uitshirt 4: Dit shirt is een ode aan onze monumentale tribune en diens rijke historie. Een klassieke kleurstelling gebaseerd op die van de tribune vormt samen met een foto ervan een shirt dat eert waar we vandaan komen.

De shirts in detail

Klik op de afbeelding(en) voor de fotogalerij en klik/swipe voor alle thuisshirts:

Klik op de afbeelding(en) voor de fotogalerij en klik/swipe voor alle uitshirts:

Proces

De winnende ontwerpen neemt kledingsponsor Acerbis in productie. Dat proces gaat direct van start, om zo op tijd te kunnen leveren voor het seizoen 2022-2023. De uiteindelijke shirts kunnen in detail afwijken van de getoonde afbeeldingen.