Zaterdag 2 oktober, voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen Willem II, mocht na lange tijd eindelijk weer een event worden georganiseerd in de Innovatiebox van Heracles Almelo voor alle innovatiepartners van de club. Het werd meteen een leuke, gezellige en drukbezochte avond met interessante inhoud.

Ontwikkelingen innovatieplatform

Nadat er eerst gezamenlijk werd gegeten, was het daarna tijd voor wat leuke inhoudelijke elementen. Alle partners werden welkom geheten door algemeen directeur Rob Toussaint en daarna nam innovatiemanager Ivar Hageman hen mee in de vele ontwikkelingen van het innovatieplatform. Zo werd stilgestaan bij de online events van het afgelopen seizoen, bij onderzoeksprojecten met onderzoekers, bedrijven en studenten, talent dat in de regio werd behouden door arbeidscontracten bij diverse innovatiepartners en er werd uitgebreid ingegaan op de nieuwe en strategische samenwerkingsverbanden tussen publieke en private partijen uit het platform zoals het vitaliteitsprogramma The Fitgame en de recente lancering van de Triple T High Tech Academy. Dit alles werd met veel enthousiasme ontvangen door de aanwezige partners.

Talentontwikkeling en leven lang leren

Hierna was het woord aan onze gastspreker van de avond, Dominique Scholten, Academie manager van de Twente/Heracles Academie. Hij nam de aanwezigen mee in de uitgebreide visie van de Academie op talentontwikkeling en leven lang leren. Dit ging zeker niet enkel over voetbalinhoudelijke aspecten, maar vooral over persoonlijke ontwikkeling van individuen. Er wordt in de Academie stevig ingezet op de ontwikkeling die de spelers als mens doormaken: immers, slechts een klein deel van alle talenten stroomt uiteindelijk door naar het eerste elftal. Zo vertelde Dominique over zaken als zelfstandigheid, verantwoordelijkheid nemen voor de eigen opleiding, reflecteren, samenwerken, plannen en doorzettingsvermogen. Deze elementen spraken zeer tot de verbeelding bij de partners uit de bedrijven, overheden en onderwijsinstituten en er werden dan ook diverse verbindingen gemaakt tussen topsport, bedrijven en kennisinstituten. Samen werd gesproken over de vele kansen om op dit terrein met en van elkaar te kunnen leren.

De met 3-2 gewonnen wedstrijd was een prima vervolg van deze avond en zorgde ervoor dat het in de Innovatiebox nog lang gezellig bleef. Deze mix van netwerken, inhoud, topsport en verbindingen zal dit seizoen dan ook zeker regelmatig terugkeren.

Foto’s www.nesimages.nl

New call-to-action