Heracles Almelo heeft donderdagmiddag een oefenduel tegen Arminia Bielefeld verloren. Tegen de nummer zestien van de Duitse Bundesliga werd het 2-1.

Bij Arminia Bielefeld stond een voor Heracles Almelo oude bekende in de basis: Lennart Czyborra. De 22-jarige linkerverdediger komt dit seizoen op huurbasis uit voor de Duitse club. Czyborra en zijn teamgenoten creëerden de eerste kans van de wedstrijd (bal net voorlangs het doel van Blaswich), maar ontsnapten halverwege de eerste helft aan een achterstand toen Noah Fadiga dicht bij een treffer was. Een strak en hard schot van de opgekomen rechtsachter leverde via de vingertoppen van doelman Stefanos Kapino en de kruising echter niet meer op dan een hoekschop.

De poging van Fadiga kon achteraf als eerste waarschuwing worden gezien, want verderop in de eerste helft was hij met een poging van afstand wel trefzeker. Even daarvoor leek Bilal Basaçikoglu nog de openingstreffer te maken, maar werd er afgevlagd wegens buitenspel. Heracles Almelo wist de voorsprong niet tot aan het rustsignaal te behouden. Jacob Laursen tikte de bal van dichtbij achter Janis Blaswich.

In de tweede helft verscheen een volledig nieuw Heracles Almelo op het veld van het Salvus-Stadion in het Duitse Emsdetten. De voor Blaswich ingevallen Alessandro Damen kon direct aan de bak. Waar hij na zeven minuten nog een tegentreffer voorkwam, moest hij twee minuten later toegeven. Vanaf de strafschopstip zette Janni Serra Armini Bielefeld op voorsprong. Via Sinan Bakis (bal achter het standbeen, net voorlangs) had Heracles Almelo de gelijkmaker nog kunnen maken, maar verdere doelpunten bleven uit.

Arminia Bielefeld – Heracles Almelo 2-1 (1-1)
Noah Fadiga 0-1, Jacob Laursen 1-1, Janni Serra 2-1.

Opstelling Heracles Almelo eerste helft: Janis Blaswich, Noah Fadiga, Marco Rente, Mateo Les, Giacomo Quagliata, Orestis Kiomourtzoglou, Lucas Schoofs, Rai Vloet, Bilal Basaçikoglu, Kaj Sierhuis, Delano Burgzorg.

Opstelling Heracles Almelo tweede helft: Alessandro Damen, Robin Polley, Navajo Bakboord, Sven Sonnenberg, Ruben Roosken, Rohat Agca, Melih Ibrahimoglu, Elias Sierra, Adrian Szöke, Sinan Bakis, Nikolai Laursen.