Heracles Almelo heeft de thuiswedstrijd tegen Willem II met 3-2 gewonnen. Rai Vloet en Delano Burgzorg zorgden voor een comfortabele 2-0 maar de gasten kwamen sterk terug. Ismail Azzaoui tekende diep in blessuretijd voor de winnende treffer.

De formatie van Frank Wormuth begon stormachtig aan het duel en in de zesde minuut moest Timon Wellenreuther handelend optreden op een kopbal van Kaj Sierhuis. Een minuut later moest de doelman van Willen II opnieuw aan de slag toen Mats Knoester uit een corner kon inkoppen. Delano Burgzorg kreeg de grootste kans in de tiende minuut toen hij oog in oog met de goalie kwam te staan. Wellenreuther wist de inzet te keren.

Heracles Almelo kon daarna lange tijd weinig afdwingen. Janis Blaswich moest in de twaalfde minuut een inzet van Kwasi Wriedt onschadelijk maken en zag in de 25ste minuut een afstandsschot van Mats Köhlert naast het doel gaan. Dat Heracles Almelo met een voorsprong kon rusten was te danken aan een strafschop. Kaj Sierhuis werd na veertig minuten neergelegd en Rai Vloet schoot vervolgens onberispelijk in.

De tweede helft begon eveneens met vuurwerk. Rai Vloet schoot na enkele seconden op de paal en Delano Burgzorg mikte in de rebound rakelings naast. Willem II zorgde in de 47ste minuut voor gevaar. Janis Blaswich reageerde attent op een inzet van Leeroy Owusu. De 2-0 viel in de 53ste minuut. Delano Burgzorg was zijn tegenstander te slim af en kwam opnieuw oog in oog met Timon Wellenreuther. Deze keer werd de doelman uitgespeeld en werd de bal keurig in het doel geschoven.

Willem II kwam in de 66ste minuut terug in de wedstrijd toen een schot van Mats Köhlert van richting werd veranderd en in het Almelose doel verdween. Een minuut na de 2-1 had Rai Vloet moeten scoren. De middenvelder kopte van zeer dichtbij over het doel. Kaj Sierhuis kreeg in de 69ste minuut eveneens een mogelijkheid maar mikte over het doel.

De Tilburgse formatie bleef gevaarlijk en Max Svensson tekende in de 71ste minuut voor een venijnig schot dat door Janis Blaswich werd gekeerd. De invaller probeerde het zes minuten later wederom en deze keer verdween de bal buiten het bereik van Blaswich in de verre hoek.

De slotfase was spannend maar leverde lange tijd geen uitgespeelde kansen op. Ismail Azzaoui bezorgde Heracles Almelo vier minuten in blessuretijd alsnog de winst. De invaller ramde de bal van dichtbij hard in het doel.