Anderhalf jaar hebben we het moeten missen, maar vanaf het begin van dit seizoen worden we gelukkig weer geweldig gesteund door onze supporters. Vanaf de eerste thuiswedstrijd genieten we net als toen van de sfeer op de tribunes en de wisselwerking tussen spelers en publiek. We merken dat iedereen ernaar uit heeft gekeken om weer in ons stadion te mogen zijn. Afgelopen zondag vierden we de terugkeer naar volle stadions met drie welverdiende punten. Samen trokken we de overwinning tegen RKC Waalwijk over de streep. Om dit positieve gevoel vast te houden roepen we op scherp te blijven op twee aspecten.

Verboden het veld te betreden zonder toestemming

Het zonder toestemming betreden van het veld is uit den boze. Zo lang onze spelers of die van de tegenpartij nog op het veld staan, is dat veld voor hen alleen. En ook daarna kan het vanwege overige werkzaamheden op en rond het veld (bijvoorbeeld voor de live televisie-uitzending van ESPN) zo zijn dat kinderen moeten wachten totdat zij het veld op mogen. Hoe graag we kinderen na de wedstrijd ook zien voetballen op het veld van Erve Asito, dat kan alléén vanaf het moment dat onze stewards daar nadrukkelijk toestemming voor hebben gegeven. We roepen alle ouders op om samen met hun kinderen geduld te bewaren. 

Stop met het gooien van bier

Ook roepen we op te stoppen met het gooien van bekers bier op het veld. Voor onze spelers, die van de tegenstanders en ook medesupporters is dat onprettig. Bovendien vormt het een groot risico op het (tijdelijk) stilleggen van de wedstrijd met bijkomende gevolgen.

Sancties voorkomen

We willen voorkomen dat er sancties worden opgelegd. Daarom zullen we ook handhaven, zowel op het betreden van het veld als op het gooien van bier. We delen liever geen stadionverboden uit, maar zijn genoodzaakt dit te doen bij het overtreden van de afspraken en regels.

Blij met positieve boost

Los van bovenstaande aandachtspunten willen we benadrukken dat we blij zijn met de positieve boost die de sfeer heeft gekregen sinds de terugkeer van onze supporters in ons stadion. Laten we deze lijn met elkaar doortrekken en van Erve Asito een nog sfeervoller thuis maken, waar we er met elkaar voor zorgen dat er voor de tegenstanders niets te halen is.