Op maandag 27 september 2021 opende Heracles Almelo 2 de reservecompetitie in Heerenveen op Sportpark Skoatterwâld tegen sc Heerenveen 2. De reservecompetitie, opnieuw opgestart als minicompetitie, zal het komende half jaar bestaan uit wedstrijden tussen de reserves van Almere City, FC Emmen, FC Twente en sc Heerenveen.

Om 18.30 uur klonk het eerste fluitsignaal op Sportpark Skoatterwâld. Na een klein half uur spelen opende sc Heerenveen 2 de score. Rami Kaib schoot precies tussen een aantal spelers voor het doel door raak, 1-0. Vlak na rust breidde Benjamin Nygren de score uit door een fout achterin bij Heracles Almelo af te straffen, 2-0. Adrian Szöke, na rust in het veld gekomen voor Sinan Bakis, zorgde voor een comeback. Eerst door middel van een strafschop en later profiteerde de aanvaller van slordig balverlies. Vlak voor tijd moest Heracles Almelo 2 toch nog een tegentreffer en daarmee een nederlaag incasseren. Verdediger Nick Bakker kopte raak vanuit een hoekschop.

sc Heerenveen 2 – Heracles Almelo 2: 3-2 (1-0)
29. Rami Kaib 1-0
50. Benjamin Nygren 2-0
60. Adrian Szöke 2-1 (pen)
71. Adrian Szöke 2-2
82. Nick Bakker 3-2

Opstelling Heracles Almelo 2:
Alessandro Damen, Navajo Bakboord, Sven Sonnenberg, Mateo Les, Ruben Roosken, Orestis Kiomourtzoglou (60. Robin Polley), Melih Ibrahimoglu (88. Devonish Eustatia), Elias Sierra, Nikolai Laursen, Sinan Bakis (46. Adrian Szöke), Ismail Azzaoui