Tim Breukers zette na het afgelopen seizoen een punt achter zijn carrière. De Oldenzaler speelde van 2007 tot 2012 en sinds 2015 voor Heracles Almelo. Niemand speelde meer Eredivisieduels voor de club dan hij: 274.

De museumcommissie mocht Tim Breukers het heuglijke nieuws mededelen dat hij officieel op de iconenwand in het Heracles Museum is geplaatst. Niet alleen vanwege zijn sportieve prestaties, maar ook dat hij als regionale jongen voor iedereen binnen de club klaar stond.

Rob Toussaint, algemeen directeur, sprak vervolgens vol bewondering een vol Erve Asito toe over de rechtervleugelverdediger: “Toen Tim Breukers in 2007 van Quick ’20 naar Heracles Almelo kwam was dat voornamelijk onder het regionale motto ‘Kiek’n wat t wordt’. Niemand had echt hoge verwachtingen en Tim sloot aan bij het tweede elftal. Dat we hier ruim veertien jaar later op een volgepakt Erve Asito staan om afscheid te nemen van de man die de meeste Eredivisiewedstrijden voor onze club speelde is een bewijs dat alles mogelijk is.”

Tim Breukers ontwikkelde zich na zijn debuutwedstrijd in 2007 in De Kuip gestaag verder tot een zeer goede Eredivisiespeler. Een man waar je altijd een beroep op kon doen en die op en naast het veld nooit verzaakte. Tim is een geliefd persoon en toen hij afgelopen jaar zijn afscheid aankondigde moest dat wel even verwerkt worden. We zijn blij dat hij in een andere rol bij Heracles Almelo betrokken is gebleven en het is een fantastische mijlpaal dat we Tim in een vol stadion het afscheid kunnen geven dat hij verdient.


Heracles TV maakte een special over Breukers’ overstap van Quick’20 naar Heracles Almelo, zijn debuut tegen Feyenoord en zijn hoogtepunten in 306 officiële duels. Aan het woord onder meer zijn vriendin, ouders, voormalig jeugdtrainer en oud-teamgenoten bij Heracles Almelo als Thomas Bruns en Joey Pelupessy.