Heracles Almelo heeft aan de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk drie punten overgehouden. Delano Burgzorg nam na bijna een uur spelen de enige treffer voor zijn rekening.

De eerste kans in de wedstrijd was in de 22ste minuut voor de bezoekers. De inzet van Jens Odgaard ging net naast. Vervolgens kreeg Delano Burgzorg twee mogelijkheden om de wedstrijd open te breken. De linksbuiten veroverde in de 28ste minuut de bal maar stuitte vervolgens op Etienne Vaessen. Vier minuten later bracht Luca de la Torre met een mooie pass Burgzorg opnieuw in kansrijke positie maar weer lag Vaessen in de weg.

Heracles Almelo had daarna grip op het duel. Een voorzet van Bilal Basaçikoglu in de 37ste minuut kon door Kaj Sierhuis en Giacomo Quagliata niet worden afgerond. De rechtsbuiten zou twee minuten later rakelings naast koppen en tekende twee minuten na de rust voor een schot dat rakelings naast ging.

Sinan Bakis, Orestis Kiomourtzoglou en Ismail Azzaoui moesten het spel van Heracles Almelo van nieuwe impulsen voorzien. Het was echter Delano Burgzorg die in de 59ste minuut de 1-0 op het bord bracht. De linksbuiten speelde zich knap vrij in de vijandelijke zestien en knalde hard raak via de onderkant van de lat.

RKC Waalwijk probeerde het tij te keren en dat betekende dat er ruimte kwam voor Heracles Almelo. Rai Vloet kreeg in de 78ste minuut een dot van een kans maar zag zijn inzet gepareerd worden door Etienne Vaessen. Mohamed Amissi probeerde het in de 83ste minuut met een inzet die eveneens door de doelman werd gekeerd. De blessuretijd omvatte liefst zeven minuten en leverde nog een kans op. Het schot van Ismail Azzaoui werd in de zesde minuut door Etienne Vaessen net naast getikt.