Heracles Almelo heeft de uitwedstrijd tegen SC Cambuur met 2-1 verloren. De gastheren sprongen veel effectiever met hun mogelijkheden om en maakten het verschil via Michael Breij en Mees Hoedemakers. Sinan Bakis scoorde in de slotfase de Almelose treffer.

De formatie van Frank Wormuth kreeg in de eerste twee minuten drie hoekschoppen. De vierde in de elfde minuut leverde het eerste echte gevaar op. Sonny Stevens zat mis bij een voorzet maar de kopbal van Mats Knoester ging net naast. Heracles Almelo had van SC Cambuur weinig te duchten maar kwam na 25 minuten wel op achterstand. Michael Breij trof doel met een geplaatst schot vanaf de rand van de zestien.

Heracles Almelo kreeg in de minuten na de 1-0 enkele dotten van kansen. Kaj Sierhuis had in de 27ste minuut pech dat zijn kopbal op de lat belandde en twee minuten later moest Sonny Stevens moeizaam redden op een inzet van Marco Rente. Giacomo Quagliata had na exact een half uur moeten scoren. De Italiaan tikte van dichtbij rakelings naast. Rai Vloet probeerde het in de 33st minuut van grote afstand maar Sonny Stevens stond bij dit schot goed opgesteld.

SC Cambuur sloeg twee minuten na de rust opnieuw toe. Mees Hoedemakers kon de bal van enige afstand laag en strak in het doel schuiven. Rai Vloet probeerde het in de 50ste minuut opnieuw van afstand. Sonny Stevens tikte de bal deze keer naast het doel. Sinan Bakis kwam na een uur spelen voor Kaj Sierhuis en drie minuten later was hij dichtbij een treffer. De inzet bij de tweede paal ging rakelings over.

Frank Wormuth bracht nog Ismail Azzaoui, Mohamed Amissi en de debuterende Mateo Les. De volgende kans was echter voor SC Cambuur. Janis Blaswich redde op een schot van Issa Kallon. Heracles Almelo kreeg in de 81ste minuut weer een dot van een kans. De inzet van Rai Vloet van dichtbij ging royaal over. De spanning keerde in de 90ste minuut nog terug omdat Sinan Bakis attent reageerde bij een scrimmage. De tijd ontbrak daarna om nog een gelijkmaker te produceren.