Heracles Almelo vervolgt de competitie met een uitwedstrijd tegen SC Cambuur. Beide ploegen troffen elkaar drie keer in de Eredivisie. De oogst is twee keer verlies en een keer winst.

Eerste Divisie

SC Cambuur – Heracles Almelo was vaak een affiche in de Eerste Divisie. Op 9 november 2002 werd het liefst 1-7. Rik Platvoet scoorde liefst vijf keer en ook Yuri Rose en Rachid Tibari wisten het net te vinden. Ferdinand Katapina scoorde namens de thuisclub die het duel met negen man moest beëindigen vanwege de rode kaarten voor David Rogers en Davy Veltman.

De editie van 9 april 2004 eindigde in 2-2. Rudy Jansen scoorde twee keer uit een hoekschop maar de thuisclub kwam terug door een doelpunt van Henk van Steeg en een eigen treffer van Erwin Leurink. Heracles Almelo kreeg in de slotfase nog een numerieke meerderheid dankzij een rode kaart voor Klaas Schotanus maar wist hiervan niet te profiteren.

Het laatste duel tot nu toe in de Eerste Divisie eindigde in 1-3. Op 22 oktober 2004 wist Roel Buikema een strafschop te benutten. Gertjan Tamerus nam de andere twee treffers voor zijn rekening. Raymond Bronkhorst trof doel namens de thuisclub.

Eredivisie

De eerste twee uitwedstrijden in de Eredivisie gingen verloren. SC Cambuur was op 14 september 2013 met 2-0 te sterk. Michiel Hemmen en Marcel Ritzmaier scoorden de treffers.. Op 28 februari 2015. werd het 1-0 door een doelpunt van Sander van de Streek.

Heracles Almelo boekte op 22 augustus 2015 een grote zege. Oussama Tannane stelde in de eerste helft orde op zaken door vier keer te scoren waarvan een keer vanaf elf meter. Wout Weghorst tilde de stand in de 53ste minuut naar 0-5. In de slotfase werd nog twee keer gescoord. Bartholomew Ogbeche redde eerst de spreekwoordelijke eer voor de thuisclub en Thomas Bruns bepaalde de eindstand op 1-6.