Heracles Almelo heeft de eerste driepunter van het seizoen binnen dankzij een 3-2 tegen AZ. Kaj Sierhuis, Delano Burgzorg en Rai Vloet namen de Almelose treffers voor hun rekening. Albert Gudmundsson en Tijjani Reijnders troffen doel voor de bezoekers die vlak voor de rust Jordy Clasie verloren met een rode kaart.

Kaj Sierhuis en Mohamed Amissi mochten in de basis beginnen en het tweetal zorgde ook voor de eerste wapenfeiten. De inzet van Kaj Sierhuis in de vierde minuut werd door Peter Vindahl gekeerd en een minuut later mikte Mohamed Amissi royaal over. AZ kreeg daarna meer grip op het duel. Albert Gudmundsson stuitte in de elfde minuut op Janis Blaswich maar liet de doelman in de negentiende minuut kansloos met een geplaatst schot in de bovenhoek.

Heracles Almelo speelde daarna lange tijd te slordig om AZ in de problemen te brengen. Het duel kantelde vlak voor de rust. Eerst was er de rode kaart voor Jordy Clasie in de 44ste minuut na een harde tackle. Nauwelijks een minuut later knalde Kaj Sierhuis de bal prachtig in de kruising nadat hij knap van zijn tegenstander was weggedraaid.

Giacomo Quagliata, Delano Burgzorg en Bilal Basaçikoglu moesten het Almelose spel van meer impulsen voorzien maar de eerste twee kregen al vrij snel een gele kaart net als Rai Vloet. De kansen volgden vanaf de 55ste minuut. Kaj Sierhuis kon een voorzet van Bilal Basaçikoglu niet afronden en twee minuten later dwong de rechtsbuiten Peter Vindahl met een venijnig schot tot een redding. Weer twee minuten later was Kaj Sierhuis wederom dichtbij maar hij kopte van dichtbij over.

AZ kreeg vervolgens een mogelijkheid via Zakaria Aboukhlal. De invaller mikte in de 65ste minuut in het zijnet. Rai Vloet zag vervolgens een schot gepareerd worden door Peter Vindahl maar in de 72ste minuut viel de verdiende 2-1. Delano Burgzorg zette de aanval op en werd dankzij een kaats van Kaj Sierhuis vrij voor Vindahl gezet. De invaller rondde af met een prachtige inzet.

Het venijn zat in de staart. Janis Blaswich reageerde in de 87ste minuut attent op een schot van Zakaria Aboukhlal maar was twee minuten later kansloos op een pegel van Tijjani Reijnders. Het laatste woord was aan Rai Vloet. De middenvelder krulde vier minuten in blessuretijd een vrije trap vanaf ruim twintig meter op schitterende wijze in de kruising.