Heracles Almelo staat zondag stil bij het overlijden van voormalig bestuurslid Wim Samsen, die onlangs op 71-jarige leeftijd is overleden. De wedstrijd tegen AZ wordt voorafgegaan door een minuut applaus. Bovendien speelt Heracles Almelo met rouwbanden.

Wim Samsen was een echte clubman, een ware Heraclied. Hij zette zich met heel zijn hart in voor onze club. Dat deed hij als supporter, sponsor, founder, investeerder en als bestuurslid commerciële zaken. Hij leverde een wezenlijke bijdrage aan de verdere professionalisering en daarmee de groei van Heracles Almelo. Als supporter genoot Wim van sportieve hoogtepunten zoals het bereiken van de bekerfinale en het spelen van Europees voetbal. Als ondernemer was hij trots op het zakelijke netwerk rond de club, dat mede dankzij hem in de BusinessClub een thuis heeft. Als clubman vond hij het een eer om onderdeel uit te mogen maken van onze zwart-witte familie.