SolarEnergyWorks verbindt zich als maatschappelijk sponsor aan het project Sport & Speel Goed van Heracles Almelo en Speelgoedbank Twente. SolarEnergyWorks, nationale specialist in de realisatie van zonneparken, heeft zich voor drie jaar verbonden aan het ambitieuze project.

Ieder kind moet kunnen sporten en spelen

SolarEnergyWorks, Speelgoedbank Twente en Heracles Almelo zetten zich samen in voor de strijd tegen kinderarmoede in de regio. Gemiddeld leven twee kinderen per klas onder de armoedegrens. Het project Sport & Speel Goed is in het leven geroepen om die kinderen te voorzien van sportartikelen en speelgoed. Ieder kind moet kunnen sporten en spelen, ongeacht de financiële situatie van de ouders.

Drempel verlagen met speelgoedbus

Om alle kinderen in de regio te bereiken, werken SolarEnergyWorks, Speelgoedbank Twente en Heracles Almelo aan de realisatie van een speelgoedbus. Hiermee willen zij op termijn speelgoed en sportartikelen naar de kinderen toe brengen. De inzet van de speelgoedbus moet de drempel om te kunnen sporten en spelen nog verder verlagen.

“Samen nog meer kinderen bereiken”

Tom van Dorp, New Business Director bij SolarEnergyWorks, is blij dat het bedrijf als maatschappelijk sponsor een bijdrage gaat leveren aan het project. “Elk kind verdient plezier in het leven. Het kunnen sporten en spelen maakt daar een wezenlijk onderdeel van uit. We hopen dat ons sponsorschap ook andere bedrijven en particulieren inspireert om te participeren. Zo kunnen we samen nog meer kinderen bereiken.”

Drive-thru voor inzameling sportkleding

Deze week al kunnen particulieren hun bijdrage leveren aan het project. Komende vrijdag (17 september) vindt bij Erve Asito een drive-thru plaats voor het inzamelen van sportkleding. Mensen die sportkleding willen doneren kunnen van 15.00 tot 18.00 uur bij het stadion terecht.

Over SolarEnergyWorks

We werken hard aan de energietransitie, om klimaatverandering te beperken en de aarde leefbaar achter te laten voor de generaties na ons. SolarEnergyWorks ontwikkelt zonneparken door heel Nederland. De afgelopen jaren zijn verschillende grote en spraakmakende zonneparken opgeleverd. Van ideevorming en het overleg met gemeenten en alle andere lokale belanghebbenden tot de uiteindelijke realisatie.

Samenwerking afgetrapt

Heracles Almelo-middenvelder Lucas Schoofs is ambassadeur van het project. Samen met Lieneke Bolhuis van Speelgoedbank Twente en Tom van Dorp (SolarEnergyWorks) vertelt hij waarom het Sport & Speel Goed zo’n belangrijk project is: