Waar de Eredivisie dit weekend na een interlandperiode wordt hervat, laat voor Heracles Almelo de eerstvolgende competitiewedstrijd nog een week op zich wachten. Een alternatief voor het wegvallen van Feyenoord – Heracles Almelo (verplaatst naar 1 december op verzoek van de Rotterdamse club) werd gevonden. Zaterdag speelde de selectie een onderling oefenduel. Op Erve Asito speelde Team Thuisshirt tegen Team Uitshirt. De eindstand: 1-2.

De Heraclieden in het zwart-wit hadden zeker het eerste uur het beste van het spel en creëerden een groot aantal kansen. Toch was het Team Uitshirt dat de voorsprong pakte. Rai Vloet tekende na 65 minuten voetballen vanaf de strafschopstip voor de eerste treffer van de middag. Daarna kreeg Team Thuisshirt waar het recht op had: een doelpunt. Mohamed Amissi zette zijn ploeg binnen tien minuten na de treffer van Vloet op gelijke hoogte. De buitenspeler was eerder in het duel al dicht bij een doelpunt, maar die inzet strandde op de lat.

Beide ploegen namen geen genoegen met een gelijkspel. Op jacht naar de oefenzege slaagden de Heraclieden in het blauw in hun missie. Dankzij Rai Vloet, die ruim tien minuten voor tijd zijn tweede doelpunt van de middag maakte, stapte Team Uitshirt winnend van het veld.

Elftal in het thuisshirt: Koen Bucker, Noah Fadiga, Marco Rente, Mats Knoester, Ruben Roosken, Lucas Schoofs, Orestis Kiomourtzoglou, Elias Sierra, Adrian Szöke, Sinan Bakis, Mohamed Amissi.

Elftal in het uitshirt: Alessandro Damen (46.Robin Jalving), Navajo Bakboord, Sven Sonnenberg, Mateo Les, Giacomo Quagliata (46.Robin Polley), Melih Ibrahimoglu, Luca de la Torre, Rai Vloet, Nikolai Laursen, Kaj Sierhuis (60.Bilal Basaçikoglu), Delano Burgzorg.