Heracles Almelo is diep bedroefd door het overlijden van Wim Samsen. Ons voormalig bestuurslid is 71 jaar oud geworden.

Supporter, sponsor, founder, investeerder, bestuurslid. Wim was dat alles en nog veel meer. Sinds jaar en dag was hij betrokken bij Heracles Almelo. Van 2006 tot en met 2020 leverde hij als bestuurslid commerciële zaken een wezenlijke bijdrage aan de verdere professionalisering van de club. Hij gaf een boost aan commercie en was betrokken bij duurzame en waardevolle zakelijke overeenkomsten. Mede dankzij Wim is de commerciële begroting van de club verdubbeld. De BusinessClub van Heracles Almelo is uitgegroeid tot een zakelijk netwerk dat sterk verankerd is in de regio. 

Veel tijd en energie stak Wim ook in de vernieuwbouw van het stadion, dat onder meer door zijn inzet de meest sfeervolle BusinessClubruimte van Nederland huisvest. Trots was Wim dan ook dat de opening van het stadion gevolgd werd door een sportief succesvol seizoen. Het behalen van Europees voetbal was de kroon op het werk, zoals vier jaar eerder het bereiken van de KNVB Bekerfinale al symbool stond voor de groei die de club doormaakte. Ook als supporter genoot hij van deze momenten. Wim vond het eervol om een bijdrage te mogen leveren, hetzij bescheiden in zijn ogen.

Nieuwe kansen greep Wim met beide handen aan. Zo was hij nauw betrokken bij de totstandkoming van Heracles eSports. Hij zag de potentie en zette het samen met anderen op. Zoals hij met zoveel dingen deed. Het tekent zijn ondernemersgeest, waar hij binnen en buiten Heracles Almelo om bekend stond. Bovenal was Wim iemand die altijd oog had voor een ander. Nooit was een verzoek hem te veel, hij maakte tijd vrij voor iedereen. 

Heracles Almelo is Wim zeer erkentelijk voor het willen delen van zijn kennis en kunde. De club is ook zijn familie dankbaar, dat zij Wim de ruimte hebben geboden dit te doen. Het was zijn passie, die hij maar al te graag met hen en vele anderen deelde. 

Wim, wij zullen voor altijd koesteren wat jij voor Heracles Almelo hebt betekend. Jij zit voor altijd in ons zwart-witte hart.

Wij wensen zijn vrouw Ineke, Mirjam & Jan, Eva & Jeroen, Christy & Michel, zijn kleinkinderen en verdere naasten veel sterkte bij het dragen van dit grote verlies.

Vrijwilligers, medewerkers, spelers, technische staf, directie en bestuur Heracles Almelo.