Lucas Schoofs is de nieuwe ambassadeur van het maatschappelijke project Sport & Speel Goed. De 24-jarige middenvelder gaat zich samen met Heracles Almelo en Speelgoedbank Twente inzetten in de strijd tegen kinderarmoede in de regio.

Toegankelijk voor iedereen 

“Gemiddeld leven twee kinderen per klas in armoede, daar moeten we niet voor weglopen”, vertelt Schoofs over waarom hij ambassadeur van het project is geworden. “Sporten en spelen moet voor alle kinderen in de samenleving toegankelijk zijn, ongeacht de financiële situatie van iemands ouders. Het project Sport & Speel Goed is erop gericht kinderen te voorzien van sportartikelen en speelgoed. Daar hoop ik mijn steentje aan bij te dragen.” 

Schoofs neemt het ambassadeurschap over van Michael Brouwer, de aan FC Emmen verhuurde doelman die vanaf de aftrap bij Sport & Speel Goed betrokken was.

Drive-thru

Afgelopen seizoen zijn in het kader van Sport & Speel Goed al verschillende acties op touw gezet. Zo werd met de spelersbus een tour gemaakt langs gemeentehuizen in de regio om aandacht te vragen voor kinderarmoede en werd een succesvolle inzameling-drive-thru georganiseerd bij Erve Asito. Een nieuwe drive-thru is aanstaande: op vrijdag 17 september organiseert Heracles Almelo in samenwerking met Sportbedrijf Almelo en Sportdepot/Speelgoedbank Twente een inzamelingsactie voor sportkleding. Klik hier voor alle informatie over die drive-thru.

Speelgoedbus

Om alle kinderen in de regio te bereiken, werken Heracles Almelo en Speelgoedbank Twente aan de realisatie van een Speelgoedbus. Hiermee willen beide partijen op termijn speelgoed en sportartikelen naar de kinderen toe brengen. De inzet van de Speelgoedbus moet de drempel om te kunnen sporten en spelen nog verder verlagen.