Heracles Almelo heeft woensdagmiddag een oefenduel tegen Werder Bremen verloren. In het Duitse Lohne werd het 2-0 voor de club uit de 2. Bundesliga.

Werder Bremen kwam halverwege de eerste helft op voorsprong. Roger Assalé tikte de bal van dichtbij voorbij Koen Bucker, de enige Heraclied die negentig minuten speelde. De doelman werd na tien minuten spelen in de tweede helft opnieuw verschalkt. Abdenego Nankishi was trefzeker namens de Duitse ploeg.

Na de tweede tegentreffer nam Heracles Almelo het initiatief. Het leverde een aantal mogelijkheden op. De grootste kans was voor Sinan Bakis, maar zijn kopbal leverde geen treffer op. Aan de andere kant voorkwam Sven Sonnenberg dat Werder Bremen de derde van de middag maakte, door met een uiterste krachtsinspanning de bal voor de doellijn weg te halen. Koen Bucker tikte een latere poging van de Duitsers met zijn vingertoppen tegen de lat.

Werder Bremen – Heracles Almelo 2-0 (1-0)
22. Roger Assalé 1-0, 56. Abdenego Nankishi 2-0.

Opstelling Heracles Almelo eerste helft: Koen Bucker, Noah Fadiga, Marco Rente, Mats Knoester, Ruben Roosken, Orestis Kiomourtzoglou, Luca de la Torre, Rai Vloet, Nikolai Laursen, Ismail Azzaoui en Delano Burgzorg.

Opstelling Heracles Almelo eerste helft: Koen Bucker, Navajo Bakboord, Sven Sonnenberg, Mateo Les, Robin Polley, Lucas Schoofs, Melih Ibrahimoglu, Elias Sierra, Adrian Szöke, Sinan Bakis (77. Rohat Agca) en Mohamed Amissi.