Heracles Almelo heeft de thuiswedstrijd tegen N.E.C. verloren. De twee gele kaarten van Sinan Bakis voor de rust trokken een te zware wissel op het duel dat na vijftig minuten werd beslist door een treffer van Adil Akman.

Heracles Almelo had in het eerste half uur meer balbezit en zorgde voor enige dreiging. Het creëren van kansen bleek een ander verhaal. Het eerste schot op doel kwam in de 27ste minuut van de Nijmegenaren. Ali Akman bracht Janis Blaswich echter niet in de problemen.

De formatie van Frank Wormuth draaide na 35 minuten de duimschroeven aan. Noah Fadiga probeerde het van grote afstand maar Matthijs Branderhorst stond goed opgesteld. Pech was er vier minuten later voor Rai Vloet. De middenvelder knalde op de paal en in de nastoot werd de inzet van Luca de la Torre gepareerd. Juist toen Heracles Almelo wilde doordrukken kwam het met tien man te staan. Sinan Bakis pakte bij een opstootje zijn tweede gele kaart en kon vlak voor de rust inrukken.

Heracles Almelo moest na de thee zien om te gaan met de numerieke minderheid en de opdracht werd er na vijftig minuten niet eenvoudiger op toen Adil Akman van dichtbij kon inkoppen. Delano Burgzorg, die net als Ismail Azzaoui na de rust zijn opwachting maakte, was twee minuten later dichtbij de gelijkmaker. Het schot werd door Matthijs Brandhorst net naast getikt.

N.E.C. wachtte rustig op de kansen en in de 59ste minuut volgde er een voor Jordy Bruijn. De inzet van de aanvaller werd door Janis Blaswich met de voet gekeerd. Heracles Almelo bleef het hartstochtelijk proberen en mocht blijven hopen. De echte kansen bleven in het restant uit. De bezoekers lieten in de 77ste minuut nog een uitgelezen kans op de 0-2 liggen. Jordy Bruijn mikte vanaf elf meter op de paal.