Heracles Almelo speelt in de derde ronde van de Eredivisie een thuiswedstrijd tegen N.E.C. Het wordt de dertiende keer dat de Nijmeegse formatie op bezoek komt op het hoogste niveau. De balans tot nu toe is vijf keer winst, vier keer gelijk en drie keer verlies.

Het eerste duel dateert van 30 november 1985. N.E.C. stond binnen twintig minuten op 0-2 door twee treffers van Danny Hoekman. Rudy Metz tekende in de 21ste minuut voor de aansluitingstreffer en halverwege de tweede helft bepaalde Wim van Til de eindstand op 2-2.

De volgende wedstrijd vond plaats op 21 oktober 2005. N.E.C won met 0-2 en de eindstand was al na zeven minuten bereikt door een afstandsschot van Edgar Barreto en een kopbal van Andrzej Niedzielan. Beide ploegen wisten op 20 januari 2007 niet te scoren en op 2 februari 2008 won N.E.C. opnieuw met 0-2 door twee treffers van Jeremain Lens. De editie van 7 februari 2009 eindigde in 1-1. Tim Jansen scoorde vlak voor de rust namens de bezoekers en in de slotfase nam Vojtech Schulmeister de gelijkmaker voor zijn rekening.

Heracles Almelo wist op 4 april 2010 de punten thuis te houden dankzij twee treffers van Samuel Armenteros. Later in dat jaar, op 17 oktober, viel er een nieuwe zege te noteren. Heracles Almelo was in de beginfase dichtbij een treffer. Een inzet van Samuel Armenteros werd van de lijn gehaald en Willie Overtoom mikte vanuit een vrije trap op de paal. Overtoom benutte op slag van rust een strafschop en brak daarmee de wedstrijd open. Halverwege de tweede helft leek het duel beslist door een rode kaart voor Erton Fejzullahu en een treffer van Everton Ramos da Silva. N.E.C. rechtte de rug en kwam tot 2-2 door de doelpunten van Lorenzo Davids en Lasse Schöne. De beslissing viel vlak voor tijd door een rake kopbal van Samuel Armenteros.

N.E.C wist de editie van 6 mei 2012 te winnen door een benutte strafschop van Lasse Schöne en een treffer van Genero Zeefuik. Het doelpunt van Everton Ramos da Silva viel pas in de slotfase. Heracles Almelo bleef op 9 maart 2013 aan de goede kant van de score. Everton Ramos da Silva scoorde in de 58ste minuut de enige treffer van de wedstrijd. Het duel werd wel met tien man uitgespeeld vanwege een rode kaart voor Thomas Bruns.

De editie van 20 oktober 2013 leverde een punt op. N.E.C. was heer en meester in de beginfase. Rens van Eijden scoorde al na twee minuten en Christoph Hemlein zag na zeven minuten een treffer afgekeurd worden wegens buitenspel. Hemlein kreeg na ruim een half uur spelen zijn tweede gele kaart. Heracles Almelo kreeg grip op de wedstrijd maar het duurde tot drie minuten voor tijd voordat Jens Jurn Streutker de gelijkmaker kon forceren.

De wedstrijd van 16 augustus 2015 stond in het teken van de opening van het vernieuwde Polman Stadion. Heracles Almelo zette de festiviteiten luister bij met een klinkende zege: 3-0. Oussama Tannane brak na vijf minuten de score open en in de tweede helft wisten ook Thomas Bruns en Wout Weghorst het net te vinden. N.E.C. moest het duel met tien man uitspelen vanwege een rode kaart voor Marcel Appiah.

De meest recente editie werd gespeeld op 2 december 2016. Lerin Duarte scoorde zeven minuten voor de rust de eerste treffer en zeven minuten voor tijd wist ook Samuel Armenteros het doel te treffen.