Presteren op topniveau betekent dat alle details ertoe doen. Al jarenlang hecht Heracles Almelo veel waarde aan de kwaliteit van bewegen en de club besloot daarom te investeren in een uitgebreide bewegingsanalyse. De analyses vonden plaats tijdens de jaarlijkse medisch keuring voor de complete selectie bij Voetencentrum Wender in Hengelo, ter voorbereiding op het nieuwe seizoen.

“Het is erg belangrijk om je lichaam fit te houden, zowel voor jezelf als voor de club. Als sporter is het belangrijk om preventief lichamelijk onderzoek uit te laten voeren. Ik zou iedereen aanraden om niet te wachten totdat je klachten hebt, dan ben je vaak al te laat”, aldus selectiespeler Navajo Bakboord. 

Binnen Heracles Almelo co├Ârdineert de sportpodotherapeut al sinds geruime tijd de totale voetzorg in nauwe samenspraak met de medische staf. Dit heeft een duidelijk preventief karakter. Spelers kunnen terecht voor individueel op maat gemaakte sportzolen ter voorkoming van blessures, aanpassingen aan de voetbalschoen en de verzorging van de voeten in het algemeen.

Het sportlab is gevestigd binnen De Kievit op het gezondheidspark in Hengelo, tevens het hoofdkantoor van Voetencentrum Wender. Meer weten over de bewegingsanalyse? Kijk dan op: https://podotherapeut.nl/sportpodotherapie/loopanalyse/.