Heracles Almelo 2 heeft een oefenduel tegen de reserves van sc Heerenveen overtuigend gewonnen: 6-1. Sinan Bakis (2x), Luca de la Torre, Mohamed Amissi, Delano Burgzorg en Elias Sierra namen op Erve Asito de treffers voor hun rekening.

Sinan Bakis zorgde na elf minuten voor het eerste wapenfeit met een kopbal die door de doelman Jan Bekkema gepareerd kon worden. Luca de la Torre brak na 22 minuten de wedstrijd open. De middenvelder slalomde door de vijandelijke defensie en schoof de bal beheerst binnen.

Heerenveen had nog weinig laten zien maar kwam in de 33ste minuut langszij na een vlot lopende aanval. Arjen van der Heide speelde zich vrij en rondde af. Heracles Almelo kwam vier minuten later weer op voorsprong. Navajo Bakboord zorgde voor het voorbereidende werk en Sinan Bakis prikte de bal keurig in de korte hoek.

Heracles Almelo kende vijf minuten na de rust een lastige fase en Alessandro Damen moest tot twee keer toe redden bij een scrimmage. In de 57ste minuut leverde goed storen de 3-1 op. Mohamed Amissi werd vrijgespeeld en schoof de bal beheerst door de benen van Jan Bekkema.

Ismail Azzaoui kreeg in de 66ste minuut een grote kans toen hij oog in oog met Jan Bekkema kwam te staan maar de middenvelder wist de bal niet voorbij de doelman te krijgen. Heracles Almelo zou daarna de score alsnog opvoeren. De 4-1 viel in de 73ste minuut. Elias Sierra veroverde de bal en stelde Sinan Bakis in staat om te scoren. Twee minuten later versnelde Kasper Lunding aan de rechterkant en kon Delano Burgzorg afronden. De 6-1 kwam tot stand in de 84str minuut. Ismail Azzaoui knalde tegen de lat en Elias Sierra nam de rebound voor zijn rekening. Delano Burgzorg kreeg in de slotminuut nog een grote kans maar inzet van de linksbuiten was te zwak.

Heracles Almelo 2 – sc Heerenveen 2 6-1 (2-1)

22.Luca de la Torre 1-0, 33. Arjen van der Heide 1-1, 37.Sinan Bakis 2-1, 57.Mohamed Amissi 3-1, 73. Sinan Bakis 4-1, 75.Delano Burgzorg 5-1, 84.Elias Sierra 6-1

Opstelling: Alessandro Damen, Navajo Bakboord, Rohat Agca, Mateo Les, Ruben Roosken, Melih Ibrahimoglu, Luca de la Torre (62.Elias Sierra), Ismail Azzaoui, Kasper Lunding, Sinan Bakis en Mohamed Amissi (62.Delano Burgzorg).