Heracles Almelo heeft een oefenwedstrijd tegen PEC Zwolle met 3-1 gewonnen. Delano Burgzorg, Nikolai Laursen en Mohamed Amissi namen op Erve Asito de Almelose treffers voor hun rekening.

De beginfase leverde twee mogelijkheden op. De schoten van Dean Huiberts (dertiende minuut) en Orestis Kiomourtzoglou (zestiende minuut) waren echter ongevaarlijk. Heracles Almelo kwam in de twintigste minuut op 1-0. Delano Burgzorg werd de diepte ingestuurd en schoof de bal na een korte dribbel langs Kostas Lamprou.

PEC Zwolle kwam in de 28ste minuut langszij. Koen Bucker kreeg een afstandsschot van Mustafa Saymak niet onder controle en de rebound was aan Slobodan Tedic wel besteed. Bucker reageerde in de 33ste minuut wel goed op een vrije trap van Kenneth Paal. Drie minuten later creëerde Adrian Szöke een grote kans met een loopactie. De inzet werd door Kostas Lamprou gekeerd.

Heracles Almelo kwam in de 49ste minuut dichtbij de 2-1. Het schot van Nikolai Laursen belandde op de paal. De volgende kans was in de 55ste minuut voor de bezoekers. Het schot van Mees de Wit verdween in het zijnet. PEC Zwolle kreeg in de 64ste minuut een nog grotere kans. Pelle Clement kon schieten na een combinatie door de Almelose defensie maar Koen Bucker wist knap te pareren. Heracles Almelo sloeg twee minuten later wel toe. De voorzet van Rai Vloet werd door Nikolai Laursen onberispelijk ingekopt.

Mohamed Amissi was inmiddels in het veld gekomen voor Delano Burgzorg en hij tilde in de 75ste minuut de stand naar 3-1. De buitenspeler slalomde langs een aantal Zwolse verdedigers en werkte de bal knap binnen. Amissi was vier minuten later wederom dichtbij een tweede treffer. Het schot ging deze keer rakelings over de kruising. De linksbuiten bleef actief en dwong Lamprou even later tot een redding. Heracles Almelo kwam vervolgens niet meer in de problemen.

Heracles Almelo – PEC Zwolle 3-1 (1-1)

20.Delano Burgzorg 1-0, 28. Slobodan Tedic 1-1, 66.Nikolai Laursen 2-1, 75.Mohamed Amissi 3-1

Opstelling: Koen Bucker, Noah Fadiga, Sven Sonnenberg, Mats Knoester, Giacomo Quagliata, Lucas Schoofs (Luca de la Torre), Orestis Komourtzoglou, Rai Vloet, Nikolai Laursen, Adrian Szöke en Delano Burgzorg (Mohamed Amissi).