Heracles Almelo legt doelman Alessandro Damen definitief vast. De 31-jarige doelman, geboren in Nieuwegein, tekent in Almelo een eenjarig contract. Damen was vanaf vorige week woensdag 28 juli op proef en heeft in die afgelopen week een contract afgedwongen.

Technisch directeur Tim Gilissen geeft aan met deze transfer een stuk zekerheid in te bouwen. Gilissen: “De blessure van Janis Blaswich heeft ons ertoe doen besluiten om net als vorig seizoen te werken met vier keepers. We hebben hem aangetrokken mede vanwege zijn ervaring. De afgelopen week heeft hij zijn stage succesvol afgelegd en we vinden hem een goede toevoeging aan onze keepersgroep.”

Alessandro Damen wil van toegevoegde waarde zijn voor Heracles Almelo. Damen: “Na zeven jaar bij Excelsior Rotterdam is het voor mij tijd voor een nieuwe uitdaging. Heracles Almelo is voor mij de perfecte mogelijkheid om terug te keren op Eredivisieniveau. Bovendien denk ik dat ik met mijn ervaring een belangrijke bijdrage kan leveren aan de spelersgroep. Het is aan mij om de strijd achter Janis (Blaswich, red) met Koen (Bucker, red) aan te gaan voor de plek als tweede doelman.”

Heracles Almelo legt Alessandro Damen definitief vast

Damen maakte in 2014 de overstap naar het betaald voetbal vanuit V.V. De Meern naar Excelsior Rotterdam. Daar keepte Damen in de afgelopen zeven seizoenen waarin hij in totaal 108 officiële wedstrijden uitkwam voor de club uit Rotterdam.

Alessandro Damen zette woensdagmiddag zijn handtekening onder een eenjarig contract