Sven Sonnenberg maakt de overstap van FC Hansa Rostock naar Heracles Almelo. De centrale verdediger tekent in Almelo een contract voor drie seizoenen met daarin een optie voor nog een seizoen. De 22-jarige Duitser gaat rugnummer 4 dragen.

Sonnenberg maakte in 2014 de overstap van de jeugd van TuS Koblenz naar de jeugd van 1.FC Köln. Daar doorliep hij de jeugdelftallen vanaf de O17 tot aan 1.FC Köln II. In die periode speelde hij ook een aantal jeugdinterlands voor Duitsland. In 2018-2019 kwam Sonnenberg samen met Adrian Szöke uit voor de beloften van 1.FC Köln in de Regionalliga West. Na dat seizoen maakte de verdediger de overstap naar FC Hansa Rostock.

Sven Sonnenberg maakt de overstap van FC Hansa Rostock naar Heracles Almelo

Technisch directeur Tim Gilissen is blij met de toevoeging van Sonnenberg aan de selectie: “We waren op zoek naar versterking in de verdediging. Die hebben we in de persoon van Sven gevonden. Zijn komst biedt ons weer extra opties. Sven zal met Marco Rente de concurrentie aan moeten gaan voor de positie rechts centraal achterin.”

Sven Sonnenberg zette maandagmiddag zijn handtekening onder een driejarig contract met daarin een optie voor nog een seizoen.

Sonnenberg, geboren in Berlijn, speelde de afgelopen twee seizoenen bij FC Hansa Rostock 62 wedstrijden in de 3. Bundesliga, waarmee hij vorig seizoen promotie afdwong naar de 2. Bundesliga. Hij wil nu bij Heracles Almelo de volgende stap maken in zijn carrière: “Ik wil basisspeler worden en mijzelf verder ontwikkelen. Dat kan volgens mij goed hier. Heracles is al jaren een stabiele club met goede faciliteiten.” Sonnenberg is ervan overtuigd waarde toe te kunnen voegen aan de selectie: “Ik ben goed in luchtduels. Daarnaast is de opbouw van achteruit één van mijn specialiteiten. Bovendien stop ik veel aandacht in communicatie, het ondersteunen van medespelers door middel van coaching.”