Heracles Almelo heeft een oefenwedstrijd tegen De Graafschap niet kunnen winnen: 2-2. Mohamed Amissi en Sinan Bakis namen in een onderhoudend duel de Almelose treffers voor hun rekening.

De formatie van Frank Wormuth begon sterk aan de wedstrijd. Sinan Bakis kwam al na 33 seconden oog in oog met Hidde Jurjus maar schoof de bal naast. Luca de la Torre en Mohamed Amissi probeerden het daarna vergeefs van afstand en in de elfde minuut werd een doelpunt van Mateo Les afgekeurd wegens buitenspel. Heracles Almelo bleef echter aandringen en in de 21ste minuut stond Hidde Jurjus goed opgesteld bij een schot van Mohamed Amissi. De linksbuiten werd drie minuten later voortreffelijk in stelling gebracht door Adrian Szöke en deze keer was het afronden geen probleem.

De Graafschap had tot de 1-0 geen vuist kunnen maken. Rick Dekker zorgde in de 23ste minuut voor de eerste speldenprik en mikte naast. Ruim negen minuten later had Danny Verbeek meer succes met een geplaatst schot van afstand. Daarna kwam het duel in een stroomversnelling. Sinan Bakis kon in de 33ste minuut afronden op een hoge voorzet van Ruben Roosken en weer een minuut later kon Joey Konings van dichtbij de 2-2 intikken. Het scheelde weinig of de bezoekers hadden in de 37ste minuut de leiding genomen. De inzet van Giovanni Korte ging echter net voorlangs.

Heracles Almelo ontsnapte in de tweede minuut van de tweede helft opnieuw aan een achterstand. De kopbal van Johnatan Opoku werd door Navajo Bakboord spectaculair van de doellijn weggehaald. Het duurde tot de 65ste minuut voordat er weer iets gebeurde. Mohamed Amissi slalomde langs een aantal tegenstanders en stuitte tenslotte op Hidde Jurjus. Een goede minuut later mikte Johnatan Opoku uit een vrije trap van grote afstand net naast.

Het spel bleef in deze fase op en neer golven en Heracles Almelo had in de zeventigste minuut opnieuw geluk toen een kopbal van Danny Verbeek op de paal belandde. Twee minuten later kreeg Sinan Bakis een mogelijkheid maar de spits mikte net naast. Noah Fadiga en Giacomo Quagliata kregen vervolgens nog speelminuten en eerstgenoemde was in de 81ste minuut dichtbij de 3-2. De inzet van dichtbij belandde op de lat. De laatste grote kans was voor De Graafschap. De inzet van Jasper van Heertum belandde op de paal.

Heracles Almelo – De Graafschap 2-2 (2-2)

24.Mohamed Amissi 1-0, 32.Danny Verbeek 1-1, 33.Sinan Bakis 2-1, 35.Joey Konings 2-2

Opstelling: Alessandro Damen, Navajo Bakboord (77.Noah Fadiga), Rohat Agca, Mateo Les, Ruben Roosken (75.Giacomo Quagliata), Luca de la Torre, Elias Sierra, Adrian Szöke, Kasper Lunding, Sinan Bakis en Mohamed Amissi (83.Jeremy Cijntje).