Heracles Almelo heeft een oefenduel tegen RKC Waalwijk met 4-1 gewonnen. Bilal Basaçikoglu, Rai Vloet, Orestis Kiomourtzoglou en Noah Fadiga namen de Almelose treffers voor hun rekening.

De eerste kans viel te noteren in de achtste minuut. Ismail Azzaoui kopte uit een vrije trap van Rai Vloet van dichtbij over. RKC Waalwijk kreeg tien minuten later een soortgelijke mogelijkheid en de kopbal van Ahmed Touba ging rakelings naast. Balverlies aan Almelose zijde leidde na een half uur een kans voor Finn Stokkers in. De spits van RKC Waalwijk leverde een inzet af die door Koen Bucker kon worden gestopt.

Heracles Almelo kwam in de 34ste minuut op voorsprong. Rai Vloet werd de diepte ingestuurd en bediende de meegelopen Bilal Basaçikoglu. De linksbuiten kon vervolgens simpel afronden. Ismail Azzaoui kreeg vlak voor de rust nog een mogelijkheid. Zijn inzet ging deze keer net langs de kruising.

De eerste kans in de tweede helft was eveneens voor de formatie van Frank Wormuth. Giacomo Quagliata stoomde na twee minuten op aan de linkerkant en hij bracht Nikolai Laursen in stelling. De Deen mikte van dichtbij net over de lat. De tweede kans was wel raak. Rai Vloet kon na 59 minuten profiteren van een verkeerde aanname van Melle Meulensteen en had vervolgens vrije doortocht naar Joel Pereira.

De 3-0 viel in de 73ste minuut en weer stond Rai Vloet aan de basis met een vrije trap. Deze keer kon Orestis Kiomourtzoglou de bal langs Joel Pereira prikken. RKC Waalwijk kon weinig afdwingen maar kreeg in de 83ste minuut de 3-1 in de schoot geworpen. Mateo Les kon een eerste inzet nog van de lijn keren maar de rebound was aan Said Bakari wel besteed.

RKC Waalwijk drong daarna nog aan maar het slotakkoord was voor Noah Fadiga. De rechtsback prikte drie minuten in blessuretijd raak in de korte hoek. Een minuut daarvoor waren Jurrien Gaari en Giacomo Quagliata van het veld gestuurd na een opstootje.

Heracles Almelo – RKC Waalwijk 4-1 (1-0)

34.Bilal Basaçikoglu 1-0, 59.Rai Vloet 2-0, 73.Orestis Kiomourtzoglou 3-0, 83.Said Bakari 3-1, 90+3.Noah Fadiga 4-1

Opstelling: Koen Bucker, Noah Fadiga, Orestis Kiomourtzoglou, Mats Knoester (80.Mateo Les), Giacomo Quagliata, Lucas Schoofs, Melih Imbrahimoglu, Rai Vloet (80.Elias Sierra), Nikolai Laursen, (80.Kasper Lunding) Ismail Azzaoui (80.Sinan Bakis) en Bilal Basaçikoglu.