Op 28 juli 2016, vandaag exact vijf jaar geleden, speelde Heracles Almelo haar eerste officiële Europese wedstrijd. FC Arouca uit Portugal was op Erve Asito de tegenstander. Het was een wedstrijd in de derde voorrronde van de Europa League. Namens Heracles Almelo scoorde Paul Gladon het tot nu toe enige Almelose doelpunt in Europa.

Het behalen van Europees voetbal was niet alleen voor de club, maar ook voor veel spelers een primeur. Van de dertien spelers die in actie kwamen, hadden er maar liefst tien spelers nog nooit Europees voetbal gespeeld.

Opstelling Heracles Almelo tegen FC Arouca: Bram Castro, Mike te Wierik, Tim Breukers, Ramon Zomer, Paul Gladon, Thomas Bruns,
Joey Pelupessy, Illias Bel Hassani, Brandley Kuwas, Robin Gosens, Jaroslav Navrátil

Voor veel supporters was dit Europese affiche een niet te missen kans. Er werden zelfs vakanties afgebroken om hierbij aanwezig te kunnen zijn. Na de bekerfinale in 2012 is dit een van de recente hoogtepunten in de historie van onze club. Een mooi moment dus om aan de hand van foto’s, video’s en de documentaire De Europese droom op terug te blikken.

Foto’s: Heracles Almelo – FC Arouca

Documentaire: De Europese droom

Samenvatting: Heracles Almelo – FC Arouca