Heracles Almelo heeft het oefenduel tegen FC Emmen verloren. De gastheren, met flink wat oude bekenden in de gelederen, tekenden voor een eindstand van 4-1. Peter van Ooijen en Rui Mendes namen twee treffers voor hun rekening. Ismail Azzaoui scoorde het Almelose doelpunt.

Het eerste wapenfeit van de wedstrijd kwam na negen minuten van Sinan Bakis. Michael Brouwer wist zijn schot te pareren. Bakis werd drie minuten later door Adrian Szöke een op een gezet met Brouwer en ook deze inzet werd door de doelman gekeerd. FC Emmen had in de beginfase weinig laten zien maar kwam in de 28ste minuut op voorsprong. Peter van Ooijen wist Robin Jalving te verrassen met een mooie boogbal.

Heracles Almelo leek daarna snel te antwoorden maar het schot van Mohamed Amissi na exact een half uur verdween in het zijnet. Daarna kreeg de thuisclub twee mogelijkheden. Jasin-Amin Assehmoun mikte in de 35ste minuut net over en twee minuten later bracht Jeff Hardeveld Jeredy Hilterman in stelling met een voorzet. De kopbal van dichtbij ging echter over.

De eerste kans in de tweede helft was na vijf minuten voor Adrian Szöke maar zijn inzet werd door Michael Brouwer in twee instanties gepakt. FC Emmen sloeg na een uur toe. Teun Bijleveld werd nog door Robin Jalving van scoren afgehouden maar even later was het wel raak. Rui Mendes scoorde met een bekeken schot.

Frank Wormuth had in de rust al zijn centrale verdedigingsduo vervangen voerde na de 2-0 de overige geplande wissels door. FC Emmen kwam na zeventig minuten op 3-0 dankzij een volley van Rui Mendes. Nauwelijks een minuut later deed Heracles Almelo iets terug. Ismail Azzaoui kon van dichtbij intikken nadat Kasper Lunding de bal met het hoofd had teruggelegd. Het slotakkoord kwam op naam van Peter van Ooijen. De oud-Heraclied trof doel met een geplaatst schot.

FC Emmen – Heracles Almelo 4-1 (1-0)

27.Peter van Ooijen 1-0, 61.Rui Mendes 2-0, 70.Rui Mendes 3-0, 71.Ismail Azzaoui 3-1, 83.Peter van Ooijen 4-1

Heracles Almelo: Robin Jalving, Navajo Bakboord (61.Noah Fadiga), Rohat Agca (46.Orestis Kiomourtzoglou), Mats Knoester (46.Mateo Les), Ruben Roosken (61.Giacomo Quagliata), Elias Sierra (61.Lucas Schoofs), Melih Ibrahimoglu (61.Luca de la Torre), Adrian Szöke (61.Ismail Azzaoui), Nikolai Laursen (61.Kasper Lunding), Sinan Bakis (61.Delano Burgzorg) en Mohamed Amissi. (61.Bilal Basaçikoglu).