Heracles Almelo heeft op Erve Asito een oefenduel tegen N.E.C. verloren. Jordy Bruijn tekende voor de enige treffer.

De eerste helft verliep in een gezapig tempo en leverde uiteindelijk twee wapenfeiten op. Giacomo Quagliata krulde in de zestiende minuut een vrije trap van zeventien meter over het doel en in de 26ste minuut had N.E.C meer succes. Jordy Bruijn stond op de goede plek bij een afgeslagen bal en haalde van een meter of twintig doeltreffend uit.

Het tweede bedrijf had meer te bieden. Heracles Almelo zorgde voor meer dreiging maar uitgespeelde kansen leverde dat in het eerste kwartier niet op. Frank Wormuth wisselde vervolgens bijna zijn gehele team en de invallers wisten doelman Mattijs Branderhorst wel aan het werk te zetten. Een schot van Nikolai Laursen in de 68ste minuut werd uit de kruising getikt en de goalie was even later ook paraat bij een inzet van Sinan Bakis.

De bezoekers kregen in de 75ste minuut een enorme kans op de 0-2 maar Ole Romeny kwam een teenlengte te kort om een voorzet van Bart van Rooij binnen te tikken. De laatste mogelijkheid voor de gasten kwam in de 83ste minuut. Eric Verstappen reageerde attent op een schot van Magnus Mattson

Sinan Bakis kwam vervolgens nog twee keer dichtbij de gelijkmaker. De spits kopte in de 89ste minuut op de lat uit een vrije trap van Elias Sierra en in blessuretijd dwong hij Mattijs Branderhorst met een afstandsschot nog tot een redding.

Heracles Almelo – N.E.C. 0-1 (0-1)

26.Jordy Bruijn 0-1

Opstelling: Eric Verstappen, Noah Fadiga, Orestis Kiomourtzoglou, Mateo Les (46.Mats Knoester), Giacomo Quagliata, Lucas Schoofs, Luca de la Torre, Ismail Azzaoui, Kasper Lunding, Delano Burgzorg en Bilal Basaçikoglu,

Vanaf de 61ste minuut: Eric Verstappen, Navajo Bakboord, Rohat Agca, Mats Knoester, Ruben Roosken, Elias Sierra, Melih Ibrahimoglu, Adrian Szöke, Nikolai Laursen, Sinan Bakis, en Mohamed Amissi.