Heracles Almelo heeft een nederlaag geleden in de vierde oefenwedstrijd van de voorbereiding. Tegen FC Volendam ging de ploeg met 2-1 onderuit.

Aan de zijde van FC Volendam stond een oude bekende binnen de lijnen: Daryl van Mieghem. Het was de oud-Heraclied die de score in het Kras Stadion opende. Na achttien minuten voetballen werkte Van Mieghem de bal achter doelman Koen Bucker, die door een blessure van Janis Blaswich ook vandaag zijn opwachting maakte in de basiself. Nog voor rust verdubbelde FC Volendam de voorsprong. Een uithaal van middenvelder Boy Deul ging in de kruising.

In de tweede helft verscheen een nieuw Heracles Almelo aan de aftrap. Alleen Rohat Agca, die na iets meer dan een half uur spelen de geblesseerd geraakte Marco Rente al verving, keerde na rust terug op het veld. De enige treffer van de tweede drie kwartier kwam van de voet van Sinan Bakis. In de slotfase van het duel zorgde de aanvaller op fraaie wijze voor de aansluitingstreffer.

Komende week speelt Heracles Almelo vier oefenwedstrijden. Dinsdag staat een uitwedstrijd tegen Telstar op het programma, woensdag is PAOK FC de tegenstander. In het weekend volgt een nieuw blok van twee duels: zaterdag thuis tegen N.E.C. en zondag uit tegen FC Emmen.

FC Volendam – Heracles Almelo 2-1 (2-0)

18. Daryl van Mieghem 1-0, 44. Boy Deul 2-0, 82. Sinan Bakis 2-1.

Opstelling Heracles Almelo eerste helft: Koen Bucker, Noah Fadiga, Marco Rente (33. Rohat Agca), Mateo Les, Giacomo Quagliata, Lucas Schoofs, Elias Sierra, Rai Vloet, Kasper Lunding, Delano Burgzorg, Luca de la Torre.

Opstelling Heracles Almelo tweede helft: Robin Jalving, Devonish Eustatia, Rohat Agca, Ruben Roosken, Bram Marsman, Melih Ibrahimoglu, Bilal Basaçikoglu, Ismail Azzaoui, Adrian Szöke, Sinan Bakis, Mohamed Amissi.