Debuterend in het nieuwe uitshirt, heeft Heracles Almelo een oefenwedstrijd tegen het Duitse SV Rödinghausen winnend afgesloten. Mateo Les en Kasper Lunding maakten de doelpunten.

Passend in het het plan om de belasting gedurende de voorbereiding op te bouwen, benutte Frank Wormuth de wedstrijd om in beide helften een nieuw elftal aan de aftrap te laten verschijnen.

De in de eerste helft voor Mats Knoester ingevallen Mateo Les opende voor Heracles Almelo de score. Dat deed hij na een klein kwartier spelen in de tweede helft, met tien nieuwe teamgenoten om zich heen. De 21-jarige Kroatische verdediger kopte vanuit een hoekschop raak.

Na de openingstreffer was Elias Sierra nog gevaarlijk. Zijn afstandsschot werd door doelman Leon Tigges tot hoekschop verwerkt. Ook Kasper Lunding vond kort daarna later de doelman op zijn weg. De Deense buitenspeler was in de slotfase van het duel wel trefzeker. Hij maakte de tweede Heracles Almelo-treffer van de middag nadat een minuut daarvoor Yassin Ibrahim van dichtbij voor de Duitse gelijkmaker zorgde.

Bekijk hier de samenvatting van de wedstrijd.

Vrijdag speelt Heracles Almelo opnieuw een oefenwedstrijd. Dan speelt de ploeg voor de eerste keer in de voorbereiding buiten Erve Asito, in en tegen Volendam. De aftrap van dat duel is om 18.00 uur.

Heracles Almelo – SV Rödinghausen 2-1 (0-0)

58. Mateo Les 1-0, 86. Yassin Ibrahim 1-1, 88. Kasper Lunding 2-1.

Opstelling Heracles Almelo eerste helft: Koen Bucker, Noah Fadiga, Marco Rente, Mats Knoester (32. Mateo Les), Giacomo Quagliata, Lucas Schoofs, Luca de la Torre, Rai Vloet, Ismail Azzaoui, Sinan Bakis, Bilal Basaçikoglu.

Opstelling Heracles Almelo tweede helft: Robin Jalving, Navajo Bakboord (77. Bram Marsman), Rohat Agca, Mateo Les, Ruben Roosken, Elias Sierra, Melih Ibrahimoglu, Adrian Szöke, Kasper Lunding, Delano Burgzorg, Mohamed Amissi.