Heracles Almelo heeft op Erve Asito een oefenduel tegen Go Ahead Eagles met 1-0 gewonnen. Bilal Basacikoglu nam de treffer voor zijn rekening in een wedstrijd die in totaal 120 minuten duurde.

Het eerste deel werd gekenmerkt door evenwicht met zeer weinig mogelijkheden. Heracles Almelo kwam in de 26ste minuut op 1-0 dankzij een fout in de Deventer opbouw. Bilal Basacikoglu rondde af met een schot dat houdbaar leek te zijn voor doelman Tomas Svedkauskas. Drie minuten later mikte Noah Fadiga na een vlotte aanval over. Na een korte onderbreking volgde het tweede deel van dertig minuten. Martijn Berden kreeg in de 39ste minuut de enige mogelijkheid in deze fase. De aanvaller mikte namens Go Ahead Eagles royaal over.

Het derde kwart van dertig minuten begon met een hilarisch moment. Bij de aftrap bleek dat Go Ahead Eagles nog niemand op doel had staan. Job Schuurman kwam na enige minuten alsnog op het veld. Frank Wormuth had de pauze aangegrepen om een geheel nieuw team binnen de lijnen te brengen. Elias Oubella moest al snel met een blessure van het veld en werd vervangen door Adrian Szöke. Het aantal mogelijkheden bleef ook in dit deel beperkt. De enige was in de 88ste minuut voor Quiermo Dumay. Robin Jalving wist zijn kopbal te pareren.

Deel vier begon met een aardige mogelijkheid voor Adrian Szöke. De inzet van de Hongaar in de 94ste minuut werd gepareerd door Job Schuurman. In de 108ste minuut bracht Kasper Lunding Mohamed Amissi nog een keer in stelling maar diens inzet verdween in het zijnet. Heracles Almelo speelde daarna de wedstrijd rustig uit.

Heracles Almelo – Go Ahead Eagles 1-0

26.Bilal Basacikoglu 1-0

Opstelling deel 1: Koen Bucker, Noah Fadiga, Marco Rente, Mateo Les, Giacomo Quagliata, Orestis Kiomourtzoglou, Melih Ibrahimoglu, Rai Vloet, Bilal Basacikoglu, Sinan Bakis en Ismail Azzaoui.

Opstelling deel 2: Robin Jalving, Jeremy Cijntje, Lucas Schoofs, Elias Oubella (66.Adrian Szöke), Ruben Roosken, Rohat Agca, Luca de la Torre, Elias Sierra, Kasper Lunding, Delano Burgzorg en Mohamed Amissi.