Ivo Rossen beleefde deze week zijn eerste trainingskamp in Billerbeck. De 39-jarige oud-voetballer behoort sinds 1 juli tot de technische staf van Heracles Almelo. Hoe gaat het de assistent-trainer in zijn eerste weken af? En wat vindt hij eigenlijk zelf van een trainingskamp? Heracles TV sprak op het terras van hotel Weissenburg met Rossen. Een kennismaking.

Rossen spreekt over goede eerste weken in dienst van Heracles Almelo. “Ik ben heel dankbaar voor de kans”, vertelt hij. “Ik denk ook dat ik goed pas bij deze club. We hebben daar gisteren nog over gesproken, dat Heracles Almelo een beetje voelt als een familie, als een soort van thuiskomen. Dat gevoel krijg je ook wel.”

Rossen omschrijft zichzelf als een gepassioneerde trainer. “Echt een praktijk-jongen ook. Ik sta graag op het veld, ben graag met de jongens bezig en doe graag mee. Ook denk ik dat ik met jongens individueel goed kan werken. Ze kunnen ook altijd bij mij terecht als ze ergens mee zitten.”

Ondanks dat hij graag meedoet op de training, lijkt Rossen voorlopig even een stapje terug te moeten doen op het veld. Waarom? Bekijk het interview met de assistent-trainer. Daarin vertelt hij ook over hoe hij tot een contract in Almelo kwam en wat zijn persoonlijke doelstellingen zijn.