Spelers en stafleden van Heracles Almelo hebben zich deze week laten vaccineren tegen het coronavirus. Dinsdagmiddag gingen ze langs bij de priklocatie van ZGT in Almelo. Dat is binnenkort niet nog een keer nodig, want ze hebben zich laten vaccineren met het Janssen-vaccin, waarvan één prik voldoende is.

“Ik heb gekozen voor een vaccinatie in het belang van mezelf en van de maatschappij”, vertelt Lucas Schoofs, een van de Heraclieden die een prik heeft laten zetten. “Als we allemaal ons steentje bijdragen, zijn we hopelijk sneller van de huidige situatie af. En ook belangrijk: ik ben er nu vrijwel zeker van dat ik geen wedstrijd hoef te missen door corona.”

Ook Mats Knoester hoopt dat zijn vaccinatie bijdraagt aan een groter geheel. “Het is mooi dat we door het vaccineren wat meer van onze vrijheid terugkrijgen. Ik hoop dat we zo snel terug kunnen naar de oude situatie, dat het nu een keer is afgelopen.”

Foto’s: nesimages.nl