Technasiumstudenten Mariël, Anna, Niels en Niek hebben een duurzaamheidsonderzoek bij Heracles Almelo met groot succes afgerond. Vanuit hun opleiding kregen ze een 9 voor het project, waarbij de focus lag op het reduceren van zwerfafval rond het stadionterrein.

Een deel van het zwerfafval op wedstrijddagen komt terecht in de Weezebeek, die naast Erve Asito ligt. De studenten wilden een oplossing zoeken voor dat probleem. Want net als Heracles Almelo, hechten ook zij veel waarde aan het milieu. Om het onderzoek goed te kunnen uitvoeren begonnen de studenten aan een oriëntatie met betrekking tot de afvoermogelijkheden en afvalsoorten. Dat proces bracht ze op meerdere ideeën voor mogelijke oplossingen: van het aantrekkelijker maken van de afvalbakken tot het reduceren van het aantal plastic bekers in de catering. Ook bedachten de studenten een oplossing voor het afval in de beek. Een creatief idee waarbij een net wordt ingezet om het zwerfafval tijdens de wedstrijd automatisch uit het water te vissen. 

Heracles Almelo bedankt Mariël, Anna, Niels en Niek voor hun inzet en creativiteit.